STROJNISTVO.com • Poglej temo - SPLETNA STRAN

SPLETNA STRAN

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

SPLETNA STRAN

OdgovorNapisal/-a arok » 7.12.2007 17:24

Lep pozdrav

Na svoji internetni strani bi rad naredil omejitev dostopov do podatkov,tako da bi vsak član pri vstopu na stran moral vpisati uporabniško ime in geslo.Naredil bi tudi možnost avtomatske registracije.Zanima me kako bi za ostalo osebje na svoji internetni strani izdelal spletni mail webmail kjer bi sodelavci sprejemali in poošiljali pošto s svojim uporabniškim imenom in geslom.
Če veste kako bi to lahlo naredil vas lepo prosim če mi pošljete navodila. :o

Hvala!
strojnistvo@email.si
arok
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a fogl » 7.12.2007 17:30

Lep pozdrav,
Klemen
fogl
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 7.12.2007 18:42

UUUUfff zadali ste si kar obsežno nalogo, glede na to, da predvidevam, da ste bolj začetnik. To vse bi se dalo rešiti s php jezikom in ustrezno sql bazo.

Tole glede webmaila... ali to mislite, da bi pošiljali maile na tak način kot preko forumov? Za takšno stvar vam lahko pošljem php kodo, ki sem jo naredil in se enostavno ureja... Tudi geslo lahko naredim s preprosto postavitvijo seje, vendar bo v tem primeru vsak uporabnik imel svoje up.ime in geslo, vendar se bo potem vsem odprla ista stran, za kaj več pa edino z bazo.

Javascript ne pride v poštev za geslo, ker se da najti gesla v sami kodi strani...

Za vse to morate imeti tudi server, ki podpira php in pa pošiljanje emailov preko serverja.

Razložite še malo bolj natančno, za kaj bi to rabili... saj bi se vse skupaj dalo rešiti tudi s precej manj znanja in brez sql baze, res pa bi bilo potem malo drugače kot ste se zamislili.

Glede naslova pa po mojem mnenju slo-tech ni pravi naslov (osebno mislim, da je to bolj igričarska stran)... prej bodo znali pomagati na kakšnem www.php.si in pa www.pehape.si (priporočam). Drugače se pa splača malo pogledati po tujih forumih, saj verjetno obstajajo že kakšne brezplačne kode, ki jih potem vi samo preuredite...
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov