STROJNISTVO.com • Poglej temo - Tesnilo pokrova dimnega jaška pri peči TVT Central Special

Tesnilo pokrova dimnega jaška pri peči TVT Central Special

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Tesnilo pokrova dimnega jaška pri peči TVT Central Special

OdgovorNapisal/-a ostap » 4.1.2008 20:48

Ko sem pri čiščenju peči odstranil pokrov dimnega jaška, mi je tesnilo (plošča iz ???) na železnem pokrovu skoraj razpadlo (peč je stara kakšnih 15 let in je prestala že nekaj odpiranj). Ali kdo ve, iz kakšnega materiala je to tesnilo in kje se dobi? Kakšne posebne funkcije sicer nima, pri očiščeni peči gre tako ali tako vlek skozi dimnik, tako da peč ne kadi, pri zabasani peči pa tako nobeno tesnilo ne zadrži dima. Vseeno bi ga rad namestil, kot se spodobi.
Glede na starost bi bila lahko tudi azbestna plošča, domnevam pa, da teh danes ni več.
ostap
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a kafer1 » 5.1.2008 9:53

Pokliči WVterm. Mogoče se še kje valja kakšen pokrov po policah. Samo moraš natančno povedati kateri special imaš, ker sta bila 2 tipa.

LP
kafer1
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a kafer1 » 5.1.2008 9:56

Oziroma verjetno si mislil tesnilno vrvico - to je brezazbestna vrvica ki jo dobiš v kaki boljši železnini. Je pa debeline 15 ali pa 20 mm odvisno od tipa. Drugače pa kot sem ti že svetoval - pokliči pa ti pošljejo.
kafer1
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a arepense » 5.1.2008 12:44

Vprašaj merkur ljubljana najboljša je grafitna.
za male ljudi velike stvari
arepense
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ostap » 6.1.2008 12:48

kafer1 napisal/-a:Oziroma verjetno si mislil tesnilno vrvico - to je brezazbestna vrvica ki jo dobiš v kaki boljši železnini. Je pa debeline 15 ali pa 20 mm odvisno od tipa. Drugače pa kot sem ti že svetoval - pokliči pa ti pošljejo.

Hvala za nasvet, tudi sam sem že pomislil na vrvico, originalno tesnilo pa je plošča čez cel pokrov, verjetno naj bi ga ščitila tudi pred korozijo, saj je razmeroma tanek.
ostap
Novinec
Novinec

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov