STROJNISTVO.com • Poglej temo - Odpovedal hladilnik (?kompresor?)

Odpovedal hladilnik (?kompresor?)

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Odpovedal hladilnik (?kompresor?)

OdgovorNapisal/-a T_Eclipse » 7.3.2009 15:15

Pozdravljeni,

imam 8 let star hladilnik (Gorenje, hladilnik in zmrzovalna skrinja). Ko sem en dan prišel domov je bilo v zmrovalnem delu sama voda, hladilni del pa tudi ni delal. Ko sem odmaknil hladilnik sem opazil da so hladilna rebra hladna kompresor pa vroč, tako vroč da sta se nalepka in kabel, ki se je dotikal kompresorja osmodila. Čez cca 10minut ko sem še enkrat pogledal v zmrzovalni del je bila vsa voda, ki je bila v njem zmrznjena in hladilnik je delal. To se je še parkrat ponovilo, led se stali nato pa ko premaknem hladilnik v cca 15 min spet zamrzne .

Prišel je serviser iz gorenja, zmeril temperaturo reber in postavil diagnozo "kompresor je fuč" in razložil da je cena novega kompresorja mislim 120€ + hladilni plin 40€ + delo in da se ne splača popravljat ker ima nov kompresor samo 6mesecev garancije (nov hladilnik 24mesecev).

Ker vem da je cilj serviserjev prepričat stranko da kupi nov hladilnik, me zanima vaše mnenje ali je res nesmiselno popravljati 8 let star hladilnik ki mu je odpovedal kompresor (če je to res problem)?

In ker so ponavadi cene pri "originalinih" servisih višje kot pri kakem mojstru, me zanima če so te cene realne? Se da to kje ceneje zrihtat?

Vsak nasvet dobrodošel!

LP
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."
A.Einstein
T_Eclipse
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a T_Eclipse » 26.3.2009 18:07

Kak nasvet?
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."
A.Einstein
T_Eclipse
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a kopron » 27.3.2009 0:07

Kupi nov hladilnik. Cene so kar taprave. Vedno manj bo takih mojstrov, ki ti bodo za majhen denar popravili hladilnik. Zamenjaš kompresor, potem pa kmalu še kaj drugega crkne.
LP Jože
kopron
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov