STROJNISTVO.com • Poglej temo - Raztezna posoda

Raztezna posoda

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Raztezna posoda

OdgovorNapisal/-a dani1963 » 30.3.2009 16:50

Lep pozdrav!

Verjetno se mi je pokvarila raztezna posoda na plinski etažni peči Duwal. Iz varnostnega ventila kaplja voda, ko se peč aktivira. Varnostni ventil je pooblaščeni serviser Gorenja zamenjal, vendar je zopet začelo kapljati. Po njegovih besedah, ker ne more priti do raztezne posode(mali prostor), bi moral na ogrevalni sistem(cevi), namestiti drugo raztezno posodo.
Zanima me! Kaj s tem pridobim, saj je originalna raztezna posoda, če je v okvari, še vedno v okvari.

Hvala za odgovore

Lep pozdrav vsem
dani1963
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a samouk » 30.3.2009 17:22

Točno tako Dani,tudi sam imam okvarjeno raztezno posodo na plinski peči.Sem poizkušal izmerit tlak v raztezni posodi in ko sem pritisnil na ventilček je pritekla voda.Ne preostane nama nič druga kakor da oba zamenjama raztezno posodo.Poizkusi sam, če pri tvoji raztezni posodi tudi priteče voda pri ventilu, če ne priteče pa popravi tlak na 1 bar.Jaz bom tudi zamenjal vsa tesnila, vendar ko se bo bolj otoplilo....medtem pa bom do takrat poslušal šume ob zagonu črpalke :-?

Lp, Janko
samouk
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 30.3.2009 17:53

Verjetno imaš vgrajen manometer za pritisk vode v sistemu. Kakšen je pritisk pri hladni vodi (preden zakuriš) in kakšen je potem ko zakuriš? Kakšen takrat ko začne kapljati iz varnostnega ventila?
Vrtičkarstvo je boljše od žerjavarstva
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a magic » 30.3.2009 19:03

Pri ogrevalnem sistemu rabiš raztezno posodo, ker je volumen hladne vode drugačen kot je volumen segrete vode.
Ker so ugotovili da je raztezna posoda na peči uničena,
ti preostane samo da jo zamenjaš, kar pe je precej zakompliciran postopek na plinskih pečeh ali pa da namestiš dodatno raztezno posodo, kot ti je povedal že serviser.

Torej obstoječa raztezna posoda se bo napolnila z vodo,
nova pa bo prevzela njeno delo.
diamonds are forever

http://magic1ce.myminicity.com/
magic
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov