STROJNISTVO.com • Poglej temo - Izdelava lesenega regala

Izdelava lesenega regala

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a altrad » 30.11.2009 9:16

Pozdravljen!

Sploh ne rabiš nobenega železja. Poleg spaxov uporabi še belo mizarsko lepilo. Pod polico daj še horizontalne letve in vse skupaj zvijači.

Lep pozdrav!
altrad
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a keops » 30.11.2009 9:41

Žerjavar napisal/-a:Če boš imel težave z nabavo elektrod, se mi javi, imam kar lepo zalogo različnih bukovih elektrod.

:o :-? :D :wink:
keops
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a pzagar » 30.11.2009 12:44

Predlagam, da zaradi hor. sil oz. togosti daš zadaj dve jekleni žici v križ in jih napneš z napenjalci. Presenetljivo kako to ojača konstrukcijo !

Pa še to. Police obvezno dobro privijačiti na kotnike in na stebre.
The art of simplicity!
pzagar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 2.12.2009 11:03

Ko smo že pri lesenem regalu. Pravkar sem končal 3D model z 1500 "parti". Namenjen je sedečemu položaju, ko se ukvarjaš z nogami.

Slika
Vrtičkarstvo je boljše od žerjavarstva
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a andrejnovi » 3.12.2009 10:10

Dodaj zadnjo stranico (vezana plošča) 4-5 mm debeline, pritrdi vse police parkrat skozi zadnjo stranico, nato zavrtaj skozi zadnji nogi (pri vrhu) in vse skupaj utrdi v zid z vijaki. Tako bo lahko sosed s traktorjem in vitlo police ven vlekel, pa ne bo šlo. enostavno poceni in že miljonkrat preizkušeno.

Poleg tega bo imel čist zid in kosi ali koščki mu ne bodo padali dol.
Je videt da strojniki znate zakomplicirat, vprašaj kakega mizarja, pa ti bo isto odgovoril.

Stroški; plošča mogoče 10 €
vijaki kak €
porabljen čas cca 30 min (odrez na mero, pritrditev,....)

Pa naj mu dolgo "stoji", tvojemu sosedu namreč.

Dodajam še to; poleg tega da boš povečal trdnost(stabilnost) celotnega regala, boš z zadnjo stranico z minimalni finančnim in delovnim vložkom dosegel tudi manjše upogibanje polic, saj bodo te utrjene z zadnje strani, bolje za isti denar ne gre.
Zadnjič spremenil andrejnovi, dne 3.12.2009 10:57, skupaj popravljeno 1 krat.
sam sekirat se ne smeš, pa sploh ni problema. Kajenje je kot vreme, mi ne moremo vplivati nanj.
andrejnovi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a andrejnovi » 3.12.2009 10:13

Dragi žerjavar, ne uči krive vere strojnikov!!

Daleč najboljše elektrode za les so leskove, saj ostanejo spoji po varjenju bistveno bolj elastični kot z bukovim varjenjem. Trdnost leskovega zvarjenca se tako poveča za 3-5 krat v primerjavi z bukovim zvarjencem. Tiste tvoje bukove elektrode, pa kar komu drugemu poskusi prodati. Jaz imam doma na razpolago leskove elektrode, če so interesenti me kontaktirajte na ZS. Ceno odvisna od količine!!!!
keops napisal/-a:
Žerjavar napisal/-a:Če boš imel težave z nabavo elektrod, se mi javi, imam kar lepo zalogo različnih bukovih elektrod.

:o :-? :D :wink:
sam sekirat se ne smeš, pa sploh ni problema. Kajenje je kot vreme, mi ne moremo vplivati nanj.
andrejnovi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a -M- » 3.12.2009 10:57

-M-
Moderator
Moderator

Prejšnja

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov