epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

ManiaC napisal/-a:Kaj takega imajo možnost vsi cilindri s skoznjo batnico. Saj ti potem v vsakem primeru kot zasuka regulira motor, no vsaj če ima motor dovolj velik zagonski moment, da ga ne moreš s tvojo zunanjo silo zasukat.
Pri Festu bi recimo bil to cilinder tipa ADN, DSNU,... (opcija S2- ki pomeni skoznjo batnico).

fogl napisal/-a:Rad bi vrtel za poljuben kot, ampak to z motorjem (če prav razumem ima ta DSL-B cilinder kot določen pnevmatsko, dva končna položaja). Zadaj bi mogla priti neka jermenica na katero bi prišel pogon preko motorja. Luknjo skozi rabim, za vakuum, ker bi rad zadevo uporabil kot prijemalo - zadevo primem in zavrtim za želeni kot.
Se pravi je edina možnost da predelam tega?

fikus_ napisal/-a:Za to kar hočeš bo potrebno izdelati namenski pnevmatski cilinder. Standardni ni namenjen vrtenju (tesnila, odvitje npr. bata, . . .).
Pozanimaj se pri kakšnem hidravličarju, pa ti naredi pnevmatski cilinder po naročilu.
LP

fogl napisal/-a:Sem klical na Festo, pa so rekli da ADN cilinder lahko vrtim, samo da ga ne bom vrtel tako hitro kot bi ga z vrtalko.
Sem bil pa kar malo presenečen nad cenami, 70E+DDV za en tak majhen cilinder in ravno toliko za elektromagnetni ventil. A ni to mal drago za eno cev, eno palico pa par oringov... mogoče kdo ve če obstaja kaka bolj poceni varianta?

fogl napisal/-a:Sem klical na Festo, pa so rekli da ADN cilinder lahko vrtim, samo da ga ne bom vrtel tako hitro kot bi ga z vrtalko.
Sem bil pa kar malo presenečen nad cenami, 70E+DDV za en tak majhen cilinder in ravno toliko za elektromagnetni ventil. A ni to mal drago za eno cev, eno palico pa par oringov... mogoče kdo ve če obstaja kaka bolj poceni varianta?

fogl napisal/-a:Ni problem 70E, problem pa je, če se počutiš kot da te je kdo na suho nat... za ventile sem že našel nekaj pol cenejših variant, pa ne mislim kitajce, ti so štirikrat cenejši.
Sem razmišljal da bi dal skozi cev v batnici še eno cev z luknjo, notranjo cev bi potem vrtel z elektromotorjem, ki bil bil fiksno pritrjen na vrhu batnice. Samo bi pa v tem primeru moral zagotoviti da se batnica ne vrti - se pravi bi moral dodati neko vodilo za batnico, ali je sploh potrebno, se batnica med gibom sama od sebe kaj zavrti?
Nisem pa prepričan kako bo motor zdržal vse to butanje gor in dol.

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov