epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

agrego napisal/-a:Pozdravljeni,
imam ugodno možnost nakupa brezoljnega kompresorja, pa me zanimajo
izkusnje teh kompresorjev. Namreč navadni batni potrebuje olje za mazanje
bata, brezoljni, pa predvidevam, da uporablja materijale, kjer dodatno oljenje
ni potrebno.
Torej ali so ti kompresorji tudi enako vzdržljivi kot navadni batni, oziroma so
potrebni bolj redni servisni intervali?
Če odmislimo uporabo kompresorja, me zanima primerjava predvsem iz tehničnega
stališča, torej zanesljivos, režim delovanja, mogoče kakšna ocena stroškov, ki nastanejo
pri servisu...

Slavc napisal/-a:Vzdržljivost oljnega ali brezoljnega kompresorja je zelo podobna.
Naj napišem ponovno...Vsi hobi predvsem pa direktni kompresorji, ki imajo motor z 2860 obrati imajo režim delovanja 1:4. To pomeni, da v času 10 minut, lahko deluje 2,5 minut in počiva 7,5 minut.
V kolikor kompresor ne uporabljate na tak način, se lahko hitro poslovite od njega.
Zavedati se tudi morate, da je navitje elektromotorjev aluminijasto in ne bakreno. Zato tudi elektromotor ni vzdržljiv.

bpod napisal/-a:Slavc napisal/-a:Vzdržljivost oljnega ali brezoljnega kompresorja je zelo podobna.
Naj napišem ponovno...Vsi hobi predvsem pa direktni kompresorji, ki imajo motor z 2860 obrati imajo režim delovanja 1:4. To pomeni, da v času 10 minut, lahko deluje 2,5 minut in počiva 7,5 minut.
V kolikor kompresor ne uporabljate na tak način, se lahko hitro poslovite od njega.
Zavedati se tudi morate, da je navitje elektromotorjev aluminijasto in ne bakreno. Zato tudi elektromotor ni vzdržljiv.
Uh, tole si pa zelo posplošil. Za svojega lahko trdim, da ima bakreno navitje, pa tudi se je zgodilo, da je obratoval po pol ure skupaj, počival nekaj minut in ponovno pol ure delal. Verjamem pa, da ima kateri od teh tudi Al navitje.

promehanik napisal/-a:Po moje je pregrevanje problem za glavo kompresorja in ne za elektromotor.
Glava je že krepko vroča po 3 minutah delovanja, el.motor pa je še vedno skoraj na okoliški temperaturi. Vsaj tako je pri mojem Balma kompresorju, ki ima 270 litrsko posodo in 3kW motor.
Jaz se držim pravila, da deluje največ 3-4 minute in potem se hladi vsaj 10 minut.
lp, prom

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov