Nee - ni šans, da bi se dobavitelji ene tako velike potrošnje kot je to avtoindustrija, posluževali drugoklasnih materialov. Tega ne verjamem. In to zato, ker imaš z drugo klaso samo kup problemov namesto uspešne proizvodnje.
Se pa izredno zavedam, kaj nam prodajajo trgovci. Ker je bilo od nekdaj tako, da so vmes podtikali materiale pod klaso

. Kje to najhitreje vidiš - ravno pri preoblikovanju (krivljenje in globoki vlek). Pri globokem vleku itak ne skriješ nič.
Tale aluminij bi si itak na forumu zaslužil svoj lasten kotiček. Vse pri njem je posebno. Od rezanja naprej. Ali morda res že od nabave ...
Pred sto leti sem pripravljal pozicije za vojaške čolne, ki jih je delal Soko Mostar. Na škarjah na nožih se je napackalo toliko aluminija, da so se škarje ustavile! Na dvometrskih nožih je bilo vsaj 1,5 mm aluminija ..

, cel hudir. Nihče ni znal povedati rešitve, na koncu sem vsake toliko zrezal vmes ploščo NR (da je pobrala Alu stran) in namazal z lojem. Nobeno moderno ločilno sredstvo ni tako dobro kot dobri stari loj.
Krivljenje je pa naslednja zgodba, vsakič sem slabe volje, ko dobim to v delavnico. Saj ne bi bil tak problem, če bi bile cimpermanske tolerance ...

, ampak niso.
Delo krepeli človeka.