STROJNISTVO.com • Poglej temo - Avtomatska garažna vrata

Avtomatska garažna vrata

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a 3,14 » 14.11.2008 9:51

Odgovor da naj poročam čez leto ali dve me je spodbudil da pobrskam po računalniku in vidim datum nakupa. Moja vrata delajo odlično od aprila 2007 kar je leto in pol.
Kot strojnik ki prodaja stroje in sicer med dražjimi v branši (predelave - ekspandiranja stirenov), sem tudi občutljiv na kvaliteto, in moram vsakemu kupcu dokazovati zakaj nek stroj stane več.
Tako sem pred nakupom primerjal tudi kvaliteto vrat. Vsa primerjana vrata so več ali manj iz enakih štancanih komponent pocinkane plčevine, sendvič panelov in ustrezne elektronike.
Na vratih TRIDOM ki sem jih kupil je Italijanski pogon in elektronika, večina štancanih komponent je iz nizozemske, paneli so iz enake pločevine in toplotne izolacije ki jih obenem lepi in daje čvrstočo. Vrata so zelo zelo podobne kvalitete kot HORMANOVA.

Če me že kolega vleče za jezik bom tudi razložil razliko v ceni. Nimam nič proti nobenemu a za svoj denar iščem najprimernejše price performance razmerje kar iščejo od mene tudi vsi investitorji ki jim jaz dobavljam stroje.
Razlika je v tem da TRIDOM zares proizvaja vrata in kupuje komponente od pravih proizvajalcev. Pošteno obračuna svoje delo in nekaj zasluži tudi na kupljenih komponentah. Ostali pa le preprodajajo vrata ki jih dobavljajo različni bolj ali manj zveneči dobavitelji ki kupujejo komponente. Ti bolj ali manj zveneči dobavitelji hočejo lepo zaslužiti tudi z komponentami in ko razni lokalni dobavitelji pomnožijo to izhodiščno ceno še z svojim zaslužkom pridemo do 100% višje cene za zelo podobne izdelke.

Zato je pravilo da izdelke treba kupiti od resničnih proizvajalcev ker ima potem kupec najboljše price performance razmerje. Podjetje TRIDOM za izdelek garantira enako kot vsi drugi, in mi je dobavilo tudi dva miniaturna daljinca, doplačal sem le za tretjega.
Če znamo vsi kritizirati, je lepo da znamo potem tudi pohvaliti podjetje ki je meni ostalo v spominu z brezhibno opravljenim delom.
Zato v spisek kvalitetnih dobaviteljev (in to pri vrhu) spada tudi TRIDOM.
LP
IP
3,14
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a masin_men » 18.11.2008 21:15

Hvala za vse nasvete.
Trenutno imam v mislih naslednjo zadevo. Kolikor lahko opazite se materiali (jeklo, aluminij, baker,...) cenijo. Prav tako se znižuje cena nafti. Glede na to je pričakovati, da se bodo tudi cene izdelkom, kot so npr. vrata znižale. Pa tudi finančna kriza, bo verjetno prisilila proizvajalce, da dajo kakšen popust.
Glede na to mislim, da bi bilo pametno počakati še par mesecev z nakupom.
Kaj si mislite glede te strategije? Verjetno bo iz istih razlogov tudi cena novih avtomobilov padla?

lp, mm
masin_men
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a MrTn » 19.11.2008 9:22

Jaz upam na isto pri menjavi oken :-)
Upam da bodo pomladi cenejša...

LP, ma
MrTn
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Marko73 » 19.11.2008 9:32

Jaz sem videl pri kolegu vrata za katere je sam napravil avtomatiko na enostaven način. Vrata dvigajo gurtne (pasi), ki se navijajo na prečno postavljeno osovino. Na koncu osovine je motor z reduktorjem, ki ga napaja frekvenčni regulator, daljinec je pa kupljen. Gre za zelo robustno zadevo, katero bi ti proizvajalci vrat mastno zaračunali, ker ima industrijsko elektroniko, obenem pa če se pokvari jo lahko tudi popraviš sam.
Marko73
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Avtomatska garažna vrata

OdgovorNapisal/-a framus64 » 14.12.2015 18:44

Garažna vrata na spletni strani www.iki-pro.si
framus64
Novinec
Novinec

Prejšnja

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani