STROJNISTVO.com • Poglej temo - Stružna glava

Stružna glava

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Re: Stružna glava

OdgovorNapisal/-a vajenec32 » 28.12.2019 10:00

Benvoljo napisal/-a:Pozdravljeni!
Počasi nabiram orodje za mojo Morando in sem pred nakupom tričeljustne glave premera 250 milimetrov. S stružnico sem dobil glavo premera 315 milimetrov, znamke Röhm, pri kateri so vidni znaki obrabe. Kaljene čeljusti obdelovanca ne držijo več v centru ter ne primejo čez celo dolžino, ampak le na eni strani, sepravi proti notranjosti glave. Dostikrat se mi zgodi, da pri agresivnejših pomikih in globinah reza kos zmakne iz centra. Dilema je nastala med tem, ali naj kupim mehke čeljusti, katere so precej drage za glavo take velikosti ter tvegam, da bo zaradi obrabljenosti glave ta denar vržen proč, ali naj vseeno kupim manjšo glavo. Problem pri nakupu manjše glave pa je ta, da za domačo uporabo ne bi kupoval nove glave za preko 1000€. Redno spremljam bolha.com če se mogoče pojavi kaka rabljena dobre kvalitete, kjer se pojavi problem za mehke čeljusti, sploh če je glava starejša. Najbolj ugodno kar sem našel na spletu je WD-Tehnik, ampak imam občutek, da tiste glave niso dosti vredne. Če ima kdo glavo od WD-Tehnik, bom vesel mnenja ter kako se obnese.

Pa lep pozdrav!

https://www.shop.santool.de/en/clamping ... ction_ms=1
vajenec32
Pripravnik
Pripravnik

Prejšnja

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost