STROJNISTVO.com • Poglej temo - Varen zazrez propan plinske jeklenke

Varen zazrez propan plinske jeklenke

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Re: Varen zazrez propan plinske jeklenke

OdgovorNapisal/-a Demz » 27.7.2019 4:42

Ventil se odšraufa ven, seveda je težko, ker je navoj zalepljen.
Moje drugo vprašanje - če boš že uspel točiti vodo v jeklenko skozi ta ventil, - zakaj potem čakati nekaj dni? :o Lahko delaš na njej tisti hip, ko je poplavljena. Voda je iztisnila vse sledi propana ali katerega koli že plina ven.

Saj ni propan problem - kisik iz ozračja je, ta pa je takoj prisoten, saj živimo pri eni atmosferi nadtlaka. Če bi nafilal jeklenko z npr. dušikom ali argonom ali CO2, jo lahko takoj odpiraš.

V glavnem pa - si zelo preberi, kar ti je Vili napisal.
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Deutz » 27.7.2019 5:46

Jarc napisal/-a:.... Mislm da bom preživel brez problema.

...Ha...ha... kako nam boš pa poročal če ne??... :lol: :lol: :P

Ja ja... če pihne ven ko pritisneš na ta "pin" (Vili, al obstaja slučajno kak slovenski izraz za ta "pin"... :P :P ) pa ko drugič pritisneš če ne pihne več potem verjetno(!) ni pritiska.
Propan in butan nimajo vonja zato se jim dodaja nek smrad da ga zaznaš (merkaptan ali kaj drugega).
Odvij počasi ventil in poročaj če si preživel, ampak previdno :lol: :lol:
Deutz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a RedBull » 27.7.2019 5:51

Gled na to koliko besed zaradi ene jeklenke, je še najbolj varno iti do Merkuja, kupit tablo pločevine in jo dat zrolat na fi po želji. Najbolj varno, pa cenovno ni tudi neki ...... ostanek pločevine pa boš tako ali tako rabil za zaključke, priklljučke.....
RedBull
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Deutz » 27.7.2019 5:53

Demz napisal/-a:...če boš že uspel točiti vodo v jeklenko skozi ta ventil, - zakaj potem čakati nekaj dni?

Propan in butan nista topna v vodi torej čakanje ni smisleno.
Deutz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Deutz » 27.7.2019 6:02

Demz napisal/-a:.... - če boš že uspel točiti vodo v jeklenko skozi ta ventil...

Če pa bo problemov pri točenju vode, natoči vsaj par litrov, obrni jeklenko z ventilom navzdol in na potopljenem delu izvrtaj majhno luknjo da bo pri točenju vode tukaj izhajal zrak !! Tako je vsaj prikazano na tistem tvojem Youtube...!
Deutz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 27.7.2019 10:10

Ta čas ko si možakar ogleduje tiste Jutube in čaka na pripombe tule, bi imel tisto ameriško peč že trikrat narejeno, in to z novim materialom. Ne pa na american style, torej scrapsheep, torej brskanje po odpadu :roll: , kot en tak cigan. Za isti denar!

Poleg tega pa, kaj ne zna enega poštenega kosa mesa speči na domač preverjen način? :o Naše mame so ga vedno znale in amerikanci se lahko samo sramotno skrijejo pred pristnim domačim okusom pečenke kot je treba. Zato rabiš samo pošteno litoželezno ponev in mamco, ki zadevo obvlada.
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Deutz » 27.7.2019 11:02

Ja, veliko si resnice povedal... ampak..
...ampak razprava o jeklenki pa ni na odmet !!!
Deutz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 27.7.2019 11:20

deutz: "pin"... :P :P

mi smo včasih temu lepo rekli: "štift"...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Deutz » 27.7.2019 12:20

vili napisal/-a:deutz: "pin"... :P :P

Ah ja... seveda štift samo to ni več "moderno"... :( :P
Deutz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Jarc » 27.7.2019 14:28

Demz napisal/-a:Ta čas ko si možakar ogleduje tiste Jutube in čaka na pripombe tule, bi imel tisto ameriško peč že trikrat narejeno, in to z novim materialom. Ne pa na american style, torej scrapsheep, torej brskanje po odpadu :roll: , kot en tak cigan. Za isti denar!

Poleg tega pa, kaj ne zna enega poštenega kosa mesa speči na domač preverjen način? :o Naše mame so ga vedno znale in amerikanci se lahko samo sramotno skrijejo pred pristnim domačim okusom pečenke kot je treba. Zato rabiš samo pošteno litoželezno ponev in mamco, ki zadevo obvlada.

Ali res misliš da jest tega nisem prvo pomislil, pločevino kupit ni problem, problem je ko sem začel spraševat kje bi jo dal zarolat, je par znancev reklo hmmm to jest enga poznam ki lahko, ampak on ima ful dela in bo alhko šele jesen če ne pozimi, drug sam nima časa tja skočit, dat kontakt pa niti slučajno, tretji gre na morje pa bomo potem, četrti pravi glej to je deu za čez zimo to se pozimi dela. ???????????????

Zato sem lepo kupil jeklenko, materijala imam doma ravno dovolj da mu naredim noge in ostalo, še kako malenkost pa bom dokupil. IN verjetno bo do sredine avgusta to narejeno, pa sej bi ga lahko kupil v merkurju ampak kaj če je premajhen.

Glede okusa je pa tko, meni je njihov okus všeč, tudi naš roštilj mi je, ampak to ni isto, nič ni narobe z domačo pečenko, ampak sej veš, en bi nosil nek kos oblačila z veseljem, drugi za noben denar tega ne navleče nase, pač okusi so različni.
Jarc
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Jarc » 27.7.2019 14:30

Deutz napisal/-a:
vili napisal/-a:deutz: "pin"... :P :P

Ah ja... seveda štift samo to ni več "moderno"... :( :P

Ja no mal me je zanesl, ampak po drugi strani kako boš reku 40 pinski konektor ali 40 štiftni konektor ? govorim o kablovju.
Jarc
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a vili » 27.7.2019 16:23

"štifi", "pini", to naj bi bili "kao braća blizanci - jednojajni" ČEPI, ja bo šlo, pač te nekam vtakneš in jih tudi izpuliš, dobro kaj vem no,..., jaz uporabljam imena na risbah, pri mojem delu, če se le da slovensko poimenovanje čepi, zatiči,..., amerikanizmi - me kar strese..., hebemo sami sebe..., pri svojih predavanjih skušam s slo terminologijo, pa kar debelo gledajo, potem pa nekdo butne en amerikanizem, a je to morda to, ja to je to..., ma jezik bomo zhebali do konca...

no glede "štifta", vidim, da si še mlad in vidim, da ti ni jasno, da je "štift" lepo slovensko po Tomšiču, (prevajalec - slovar) čep- zatik...

gledam en prevajalnik pa mi za štift butne ven ta kurčev "pin", ma ne moreš verjeti, znoriš, kam gre jezik..., ma dobro...
Zadnjič spremenil vili, dne 27.7.2019 16:48, skupaj popravljeno 1 krat.
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Deutz » 27.7.2019 16:47

Jarc napisal/-a: kako boš reku 40 pinski konektor ali 40 štiftni konektor ? govorim o kablovju.

40-pin connector = 40-poliger Stecker = 40 palični vtikač = 40-контактный разъем :D :D :D
.
Deutz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a jan.23 » 27.7.2019 21:17

Pin, štift, zatik... glede na to, da se v tej temi pogovarjamo o mesu, bi tej zadevi pokojni Toporišič rekel nabodalo. Tista dvojna so še boljša, meso se na njih ne vrti.
Drgač pa stare mamce znajo skuhati odlično nedeljsko župco, če bi pa dobile v roke kos govedine na spodnji sliki, pa sam Bog vedi kaj bi ratalo. Žal tukaj (koliko je meni znano) odpove slovenska tradicionalna kulinarika. Je pa to tako mehko, da ga lahko jedo tudi stare mamce, četudi nimajo zob.
T-Bone_-1.png
T-Bone_-1.png (374.74 KiB) Videno 1806 krat
Priponke
T-Bone_-2.png
T-Bone_-2.png (350.34 KiB) Videno 1806 krat
Lep pozdrav, Janez
jan.23
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Deutz » 27.7.2019 21:22

Dobro zgleda !!!