STROJNISTVO.com • Poglej temo - Visokotlačni čistilec KAERCHER K520 ali LAVOR EQ20?

Visokotlačni čistilec KAERCHER K520 ali LAVOR EQ20?

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Moj Karcher 520M

OdgovorNapisal/-a grompi » 25.6.2007 12:22

Star 3 leta, bolj malo delal, danes "riknil". Preveril sem elektro, naj bi bilo (po mojem) OK: Pri poziciji gumba na 1 je bila na vseh kontaktih (stikalo in neka ovalna stvar) elektrika!? Bojim se najhujšega - da je šla pumpa. Ve kdo za soliden servis, tak da me ne bo prinesel okoli?
grompi
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a inad » 2.1.2008 11:47

Pozdraljeni,

jaz imam Lavor eagle pretoka 480l/h in delovnega tlaka 145bar. Zadeva ne dela več, ker je šlo statorsko navitje motorja rakom žvižgat. Glede na to, da je previjanje motorja drago (nekje sem slišal podatek 100-150€) sem razmišljal, da bi raje nekako dogradil novega. Čistilca mi ni za zavržti, ker je črpalka aluminjasta in brezhibna. Je pa težava,ker je integrirana z motorjem. Kakor koli, jasno je, da je motor enofazni moči 2.4kw, ne vem pa podatka o vrtljajih in ga nikjer ne najdem.

Prosim, če mi lahko kdo svetuje/pove, kako in kaj je s tem motorjem (vsaj približni tehnični podatki). Koliko vrtljajev doseže med obratovanjem? Mogoče ima kdo doma na zalogi enak nedelujoč čistilev na katerem je statorsko navitje motorja OK?
inad
Novinec
Novinec

Prejšnja

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov