epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-
fikus_ napisal/-a:Poišči nekoga, ki ti bo pokazal , ti gledal pod prste, ko boš varil, ti v živo svetoval/ povedal, kako se vari.

jan.23 napisal/-a:Oskar,
še 1x si preberi moj prispevek na 9. strani. Najprej se nauči voditi gorilnik, tisto lužico raztaljene kovine vodi po pločevini. Če boš imel probleme poslikaj in pokaži. Ko ti to uspe, je šele na vrsti sočelno varjenje, dodajanje žice, koren vara ... Počasi se daleč pride.

Deutz napisal/-a:[quote="Oskar2016".... Bi se kaj "vzgal"?

Demz napisal/-a:Za hevimetal šlosarijo res rabiš želejzno opremo. Za delo s TIG-om pa ni noben problem, ce imaš leseno mizo. Pravzaprav če delaš z NR, kjer so potem površinske obdelave, je še celo zoprno, če komad raziš na kovinski mizi. Če delaš bolj lepe stvari, je miza lesena, torej iverica, ker je poceni in negorljiva, včasih pa še filc preko, da ja ne boš naredil zgage.
Pa - čistoča je pol zdravja. Itak. Ne bo nobenega požara, če se greš higieno pri delu.

Oskar2016 napisal/-a:Uff zivce zgubljam..hocem zvarit 2 flohajzla 5mm debela 30mm siroka..
Rad bi jih zavaril v crko L, lepo sem odzagal vsakega v vogalu pod 45stopinj,vse obrusil vse ocistil z nitro..
V glavnem, ko zacnem dodajat material(inox), nastane samo porozna bunkica, material se sploh ne stopi oz razleze, potem pa ko nad bunkico pocakam se zapihovanje, jo kar "gor potegne" proti elektrodi:(nikjer nimam nobenega prepiha.. Aja pa amperaza od 60 do 80,vedno je isto

Deutz napisal/-a:Oskar2016 napisal/-a:Uff zivce zgubljam..hocem zvarit 2 flohajzla 5mm debela 30mm siroka..
Rad bi jih zavaril v crko L, lepo sem odzagal vsakega v vogalu pod 45stopinj,vse obrusil vse ocistil z nitro..
V glavnem, ko zacnem dodajat material(inox), nastane samo porozna bunkica, material se sploh ne stopi oz razleze, potem pa ko nad bunkico pocakam se zapihovanje, jo kar "gor potegne" proti elektrodi:(nikjer nimam nobenega prepiha.. Aja pa amperaza od 60 do 80,vedno je isto
pa maš minus (-) na elektrodi ????

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov