STROJNISTVO.com • Poglej temo - Cena razvojnega dela strojnika.

Cena razvojnega dela strojnika.

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Re: DELTA odgovarja

OdgovorNapisal/-a ktm1001 » 14.11.2009 21:41

KY napisal/-a:
delta napisal/-a:Spoštovani strojniki.
Neverjetno število mnenj, stališč in napotkov je bilo povedanih na to temo v kratkem času. Vsako "pošto" cenim. Nisem politik, gospodarstvenik ali akademik, sem le konstrukter po poklicu.
Število odgovorov in njihova vsebina me je nekoliko zbegala. Vzel si bom čas in temo nekoliko analiziral.
Potem sledijo ukrepi, ukrepi s katerim se bom po predvidevanjih zagotovil eksistenco sebi in mojim najbližjim.
Je pa velika verjetnost, da si bom omislil delo za 850 EUR/mesec, kar znese 4,88EUR/uro. Namreč ponudbo že imam.
Toliko o mojih optimističnih 5-ih evrih.

S tem zaključujem temo.

Lep pozdrav vsem strojnikom, razvojnikom, konstrukterjem, inovatorjem

DELTA, dipl. ing. strojništva.

Odkod pa si, da ti tako slabo plačo ponujajo? :o

a ni rekel iz ljubljane?
ktm1001
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Cena razvojnega dela strojnika.

OdgovorNapisal/-a korenje » 14.11.2009 23:00

delta napisal/-a:Kolikšna je cena za storitev dipl. strojnika?
Pred kratkim sem dal ponudbo za ceno dela na časovno enoto ene (1)ure 5 EUR. Neverjeten odziv. Poglejmo zakaj so me naročniki tako oblegali.
Ura 9 zjutraj, nekdo želi imeti neke risbe za neki stroj narisane s programom INVENTOR (3D), nujno. Ni bilo problema to narisati (modelirati). Štiri ure dela na PC-ju. Storjena usluga je bila opravljena šele po 48 urah dela.
Zakaj? Poglejmo:
Zelo nujno! Se oglasi "manager" ki hoče imeti risbe, sestanek v LJ. tam nekje v Mostah (15km od moje hiše daleč). Razgovor o vrsti dela 15min (vse jasno). Nadaljna "nakladanja" še kar eno uro (brez veze). Nato poslušanje njegovih zgrešenih projektov še kakšno uro. itd.. itd...
Nadalje sledijo še trije obiski, zaradi nekih modelov in seveda sprememb o katerih se managerju niti sanjalo ni. Pa pošiljanje E: pošte in plotanja ...
In potem ta gospod še zahteva da poiščem "privatnika" ki bo ta del izdelal, zahteva, da mu priskrbim ponudbo in, seveda, prilagodim risbo njegovemu stroju, se dogovorim za roke izdelave, zagotovim resnično kvalitetno izdelavo (v tolerancah) in tudi odgovarjam za kvaliteto izdelanega komada, kot da model ni pravilno zasnovan. Sledi dokumentiranje. Model narisati kot delavniško risbo, kotirati, standardizirati, plotati, kopirati (3X).
Po končani izdelavi komada, preveriti ustreznost mer, ponovno modelirati "anomalije", plotati (zunanji izvajalec).
Tu je bilo namesto nekaj ur porabljenega časa 2 dni.
Kdo bo to plačal? Kako vrednotiti delo konstrukterja?

Moja ugotovitev:
Tisti hip ko se nekdo pojavi na tvojem telefonu v tvojem biroju ali te sreča na ulici in želi s teboj sodelovati vključi neke vrste "štoparico" ki začne šteti minute ure, dneve. Ura ne šteje samo delo na PC-ju, šteje tudi, prevoz, sestanki, plotanje, kopiranje....Ta čas je merilo za zaslužek in če bo to samo 5EUR na uro boš kot podjetnik uspešen.
Itak, pa se je iz 5EUR/uro izcimilo morda 1EUR ali 2.

Delta

če delaš na črno, moraš kasirat 2x več kot bi sicer dobil v kerem podjetju. recimo kot šlosar moj fotr računa 12 do 15€ na uro za varjenje kake konstrukcije ipd. za popravilo avtov ma pa fiksno ceno na storitev.

torej ali si manj ali več vreden kot šlosar?
korenje
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 15.11.2009 6:51

Malce me moti ponavljanje (kopiranje) celotnega prispevka predhodnika. Če bi si rad poenostavil odgovor, da nebi prej razlagal, na kaj se odgovor nanaša, kopiraj le en stavek ali dva, da se vidi, na kaj in koga misliš, ko odgovarjaš. Lahko pa se sklicuješ le na avtorja. Poglejte, koliko nepotrebnega prostora se je porabilo za take kopije. Še bolj pa me moti kopija prispevka, ki že ima v sebi kopijo (v nekaterih temah tudi slike), tako da se v eni temi pojavlja isti (ne tako kratek) tekst trikrat ali še več.

Ne pozabite, da je osnovna tema cena razvojnega dela! Ne ga zamenjevati za kakršno koli strojniško delo.
Vrtičkarstvo je boljše od žerjavarstva
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a korenje » 15.11.2009 10:21

Žerjavar napisal/-a:Malce me moti ponavljanje (kopiranje) celotnega prispevka predhodnika. Če bi si rad poenostavil odgovor, da nebi prej razlagal, na kaj se odgovor nanaša, kopiraj le en stavek ali dva, da se vidi, na kaj in koga misliš, ko odgovarjaš. Lahko pa se sklicuješ le na avtorja. Poglejte, koliko nepotrebnega prostora se je porabilo za take kopije. Še bolj pa me moti kopija prispevka, ki že ima v sebi kopijo (v nekaterih temah tudi slike), tako da se v eni temi pojavlja isti (ne tako kratek) tekst trikrat ali še več.

Ne pozabite, da je osnovna tema cena razvojnega dela! Ne ga zamenjevati za kakršno koli strojniško delo.

hja... če je forum tako narejen, da ne omogoča ekspandiranja navedenega :p
korenje
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 15.11.2009 12:01

da ne omogoča ekspandiranja navedenega
Lahko to pojasniš bolj razumljivo? Zame "ekspandirati" pomeni povečati, razširiti.
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a korenje » 15.11.2009 12:48

Žerjavar napisal/-a:
da ne omogoča ekspandiranja navedenega
Lahko to pojasniš bolj razumljivo? Zame "ekspandirati" pomeni povečati, razširiti.

to pomeni, da imaš recimo znak "+" v besedilu, in ko ga klikneš, pokaže cel "quote".
korenje
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a direktx » 15.11.2009 15:53

No meni so nekako v Cimosu ponjali c.c. 800€ neto za delo optimizacije proizvodnje.
Je prišlo nekaj umes in se nismo nič dogovorli. K sreči ker sem sedaj drugje za bistveno več denarja.
direktx
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 15.11.2009 16:27

znak "+" v besedilu, in ko ga klikneš, pokaže cel "quote".
To pomeni, da označiš besedilo, ki ga želiš citirati, - edit - copy. Ko pišeš odgovor pritisneš Quote, edit- paste, in zopet Quote. Če imaš željo za več takih citatov, jih vzameš nižje spodaj iz prešnjih citatov.
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a korenje » 15.11.2009 16:34

Žerjavar napisal/-a:
znak "+" v besedilu, in ko ga klikneš, pokaže cel "quote".
To pomeni, da označiš besedilo, ki ga želiš citirati, - edit - copy. Ko pišeš odgovor pritisneš Quote, edit- paste, in zopet Quote. Če imaš željo za več takih citatov, jih vzameš nižje spodaj iz prešnjih citatov.

kje se da men tolk klikov delat za en post...
korenje
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 15.11.2009 17:13

se da men tolk klikov delat
Potem pa klikni "Odgovori na temo" namesto "Odgovori s citatom".
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a KY » 15.11.2009 17:26

Žerjavar napisal/-a:
se da men tolk klikov delat
Potem pa klikni "Odgovori na temo" namesto "Odgovori s citatom".

Najbolje ne klikniti nič, pa nikogar ne motiš... :roll:
Ko bom velik, bom delal stroje!
KY
Strokovnjak
Strokovnjak

DELTA ponovno odgovarja

OdgovorNapisal/-a delta » 15.11.2009 20:09

Strojniki.
Nisem se mogel upreti svoji želji, da ne napišem še kakšen stavek na to temo.
Zelo zanimiva tema z neverjetnim številom odgovorov v kratkem času.
Glede na veliko število odgovorov na začeto temo se nekaterim lepo zahvaljujem za konstruktiven odgovor, večina odgovorov je pa "padla" zelo, zelo mimo. Sprašujem se zakaj? Verjetno je to odraz negotovosti, primanjkovanje priložnosti ali"podhranjenosti" stroke?
Videti je, da je večini sodelujočih kar precej dolgčas, ne vedo kako bi si sami postavljali svojo ceno, organizirali delo, iskali delovne priložnosti, našli delo in izterjali plačilo, je pa kar precej takih ki se radi širokoustijo.
Predvsem pa, ali so odgovori resnični? Kolikor je meni znano se strojniki prekleto borijo za vsako inženirsko delo s katerim bi kaj zaslužili in bili povprečno uspešni pa čeprav na račun nižanja cene. Primerjava inženirja s pleskarjem pa res ni ustrezna (konkurenca, pogoji dela, delovno okolje, zdravstveno stanje...)
V bodoče bi si resnično želel da se med nami odvija neka normalna komunikacija. Tisti, ki želi v temi sodelovati naj se najprej s temo seznani(jo prečita), nato o tem nekoliko razmisli in nato odgovori, ampak ne kar vsepovprek.

DELTA
delta
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a hrustalec » 15.11.2009 20:47

[/quote]Primerjava inženirja s pleskarjem pa res ni ustrezna (konkurenca, pogoji dela, delovno okolje, zdravstveno stanje...)

Delta
Pleskarja in strojnika se pa ni mogoče primerjati lahko pa ražmišljaš koliko si vreden. Ne razumet narobe. Njihovo najdražje orodje je žirafa za brušenje sten (cca 1000€), to je toliko kot soliden PC.Kje pa je programska oprema, ki je nekaj 1000€ in letne naročnine. Pleskar ima po večini končano OŠ. Kaj pa si moral še ti vložiti v izobraževanje. Če pleskar kaj zajebe nori samo ženska, ker ona izbira barve če boš pa ti kaj zajebal bo pa problem. Ljudi lahko nategujejo po mili volji glede rokov. Ti si pa odgovoren in se jih držiš. Pa bi rekel, da imajo realno ceno če gre za sp, ali doo. Ne se primerjat s pleskarji primerjaj se s pravniki imajo podobno delovno okolje. Koliko ti zaračunajo za 1 pogodbo.

Nizko plačani pa bomo tako dolgo dokler se sami ne bomo ceniti. Naj pa da en direktorček razvit to kakšni firmi pa bo plačal za razvojno uro tudi 10x več kot je ponudil tebi.

Ceni svoj prosti čas

Lep pozdrav.
hrustalec
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a sanjo » 15.11.2009 22:38

Ta čas je merilo za zaslužek in če bo to samo 5EUR na uro boš kot podjetnik uspešen.

V obdobju potrošništva je žal/na srečo najdragocenejša sposobnost sposobnost prodati neko sposobnost oz. talent.
Paradoks: nekateri imajo zgolj to sposobnost ( jim zadostuje ).
sanjo
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a 33test » 16.11.2009 19:33

Sicer pa ne vem zakaj se vsi čudimo. Delamo samo neumni. Od dela živi dobro le nekaj ljudi. Vse ostalo ni zaslužek ali plača, je le miloščina.

No drugače pa, krasno, kako enostavno je u naši prelepi sloveniji (ne pišem več z veliko začetnico) uzeti veselje do dela, mlademu, perspektivnemu človeku.
Ko se zjutraj zbudiš se odvlečeš do kraja kjer delaš, oddelaš kar imaš za naredit in greš. Počasi ne prebiraš več strokovne literature, vse manj obiskuješ net strani v povezavi s tehniko, kupuješ vse manj strojniških knjig.........
33test
Strokovnjak
Strokovnjak

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov