epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-
KY napisal/-a:delta napisal/-a:Spoštovani strojniki.
Neverjetno število mnenj, stališč in napotkov je bilo povedanih na to temo v kratkem času. Vsako "pošto" cenim. Nisem politik, gospodarstvenik ali akademik, sem le konstrukter po poklicu.
Število odgovorov in njihova vsebina me je nekoliko zbegala. Vzel si bom čas in temo nekoliko analiziral.
Potem sledijo ukrepi, ukrepi s katerim se bom po predvidevanjih zagotovil eksistenco sebi in mojim najbližjim.
Je pa velika verjetnost, da si bom omislil delo za 850 EUR/mesec, kar znese 4,88EUR/uro. Namreč ponudbo že imam.
Toliko o mojih optimističnih 5-ih evrih.
S tem zaključujem temo.
Lep pozdrav vsem strojnikom, razvojnikom, konstrukterjem, inovatorjem
DELTA, dipl. ing. strojništva.
Odkod pa si, da ti tako slabo plačo ponujajo?

delta napisal/-a:Kolikšna je cena za storitev dipl. strojnika?
Pred kratkim sem dal ponudbo za ceno dela na časovno enoto ene (1)ure 5 EUR. Neverjeten odziv. Poglejmo zakaj so me naročniki tako oblegali.
Ura 9 zjutraj, nekdo želi imeti neke risbe za neki stroj narisane s programom INVENTOR (3D), nujno. Ni bilo problema to narisati (modelirati). Štiri ure dela na PC-ju. Storjena usluga je bila opravljena šele po 48 urah dela.
Zakaj? Poglejmo:
Zelo nujno! Se oglasi "manager" ki hoče imeti risbe, sestanek v LJ. tam nekje v Mostah (15km od moje hiše daleč). Razgovor o vrsti dela 15min (vse jasno). Nadaljna "nakladanja" še kar eno uro (brez veze). Nato poslušanje njegovih zgrešenih projektov še kakšno uro. itd.. itd...
Nadalje sledijo še trije obiski, zaradi nekih modelov in seveda sprememb o katerih se managerju niti sanjalo ni. Pa pošiljanje E: pošte in plotanja ...
In potem ta gospod še zahteva da poiščem "privatnika" ki bo ta del izdelal, zahteva, da mu priskrbim ponudbo in, seveda, prilagodim risbo njegovemu stroju, se dogovorim za roke izdelave, zagotovim resnično kvalitetno izdelavo (v tolerancah) in tudi odgovarjam za kvaliteto izdelanega komada, kot da model ni pravilno zasnovan. Sledi dokumentiranje. Model narisati kot delavniško risbo, kotirati, standardizirati, plotati, kopirati (3X).
Po končani izdelavi komada, preveriti ustreznost mer, ponovno modelirati "anomalije", plotati (zunanji izvajalec).
Tu je bilo namesto nekaj ur porabljenega časa 2 dni.
Kdo bo to plačal? Kako vrednotiti delo konstrukterja?
Moja ugotovitev:
Tisti hip ko se nekdo pojavi na tvojem telefonu v tvojem biroju ali te sreča na ulici in želi s teboj sodelovati vključi neke vrste "štoparico" ki začne šteti minute ure, dneve. Ura ne šteje samo delo na PC-ju, šteje tudi, prevoz, sestanki, plotanje, kopiranje....Ta čas je merilo za zaslužek in če bo to samo 5EUR na uro boš kot podjetnik uspešen.
Itak, pa se je iz 5EUR/uro izcimilo morda 1EUR ali 2.
Delta

Žerjavar napisal/-a:Malce me moti ponavljanje (kopiranje) celotnega prispevka predhodnika. Če bi si rad poenostavil odgovor, da nebi prej razlagal, na kaj se odgovor nanaša, kopiraj le en stavek ali dva, da se vidi, na kaj in koga misliš, ko odgovarjaš. Lahko pa se sklicuješ le na avtorja. Poglejte, koliko nepotrebnega prostora se je porabilo za take kopije. Še bolj pa me moti kopija prispevka, ki že ima v sebi kopijo (v nekaterih temah tudi slike), tako da se v eni temi pojavlja isti (ne tako kratek) tekst trikrat ali še več.
Ne pozabite, da je osnovna tema cena razvojnega dela! Ne ga zamenjevati za kakršno koli strojniško delo.

To pomeni, da označiš besedilo, ki ga želiš citirati, - edit - copy. Ko pišeš odgovor pritisneš Quote, edit- paste, in zopet Quote. Če imaš željo za več takih citatov, jih vzameš nižje spodaj iz prešnjih citatov.znak "+" v besedilu, in ko ga klikneš, pokaže cel "quote".

Žerjavar napisal/-a:To pomeni, da označiš besedilo, ki ga želiš citirati, - edit - copy. Ko pišeš odgovor pritisneš Quote, edit- paste, in zopet Quote. Če imaš željo za več takih citatov, jih vzameš nižje spodaj iz prešnjih citatov.znak "+" v besedilu, in ko ga klikneš, pokaže cel "quote".

Ta čas je merilo za zaslužek in če bo to samo 5EUR na uro boš kot podjetnik uspešen.

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov