STROJNISTVO.com • Poglej temo - Zaposleni pri najbogatejših

Zaposleni pri najbogatejših

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a tehnik » 28.12.2009 11:39

Se globoko strinjam. Na žalost.
tehnik
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Zaposleni pri najbogatejših

OdgovorNapisal/-a tincekkk » 15.6.2015 21:05

Ojla, se opravičujem ker obujam staro temo, ampak imam praktično isto vprašanje.
Kakšni so kaj odnosi v podjetjih, ki jih je avtor teme omenil akrapovič, pipistrel in brinox? Če zna kdo povedat kaj na to temo (konstrukterji, programerji itd.)?
tincekkk
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a tehnik » 16.6.2015 5:54

tincekkk; če si mlad in na začetku svoje delovne poti ter pripravljen delati 10ur na dan + še kakšno soboto, te bodo v vsakem podjetju zelo, zelo veseli. Večje ko je podjetje, slabša je poslovna klima. Slovenska podjetja imajo spet dosti dela, samo denar je bolj kot ne tabu tema. Če znaš nemščino, ti bolj proporočam čez hrib v Avstrijo, kjer boš enako moral delat, vendar boš za to tudi primerno nagrajen.
tehnik
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a moi » 16.6.2015 8:30

brinox: brez projektantskega izpita pozabi, iz prve roke (al iz druge, od kolega pač), na splošno so bolj skregani med sabo po firmi oz. gleda vsak le nase.
akrapovic: orenk nadure, spet iz prve roke (isto kot zgoraj). šefi razvoja so doktoranti iz LAVEK, tko da veš, da počival lih ne boš.
pipistrel: razvojnike jemlje samo, če greš delat doktorat, večinoma prej fizike kot strojnike. proizvodnjo ima itak outsourcano, tko da drugače niti prišel ne boš not.

takle mamo
moi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a tincekkk » 16.6.2015 12:56

moi in tehnik, hvala za odgovor, predvidevam da iste razmere veljajo če greš med avtomatike (programerje)?
tincekkk
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a moi » 16.6.2015 15:05

to pa pojma nimam.
govorim za konstrukterje ipd. kadre.
pri pipistrelu velja pa isto, pač doktorat boš delal.
moi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Otter » 7.7.2015 10:55

tehnik napisal/-a:tincekkk; če si mlad in na začetku svoje delovne poti ter pripravljen delati 10ur na dan + še kakšno soboto, te bodo v vsakem podjetju zelo, zelo veseli. Večje ko je podjetje, slabša je poslovna klima. Slovenska podjetja imajo spet dosti dela, samo denar je bolj kot ne tabu tema. Če znaš nemščino, ti bolj proporočam čez hrib v Avstrijo, kjer boš enako moral delat, vendar boš za to tudi primerno nagrajen.

Če si mlad, pripravljen na delo in nimaš žene/bajte ... pojdi v eno izmed naštetih podjetij, delaj 2-3 leta kot konj za plačo referentke na občini za 25-kratnik odgovornosti, ki jo ima omenjena oseba (sem fasal pred kratkim letno dozo sarkazma s strani občinske uradnice in sedaj zlivam gnojnico po vseh takih babah). Že po prvem letu pa se začni ozirati čez hribe proti severu. Tem dlje, tem bolje.
Vsa našteta podjetja so tehnično močna, tam lahko dobiš ogromen kapital v obliki znanja. Kapitala v obliki € ne boš dobil, ker nekdo pač mora plačevati referentko na občini ;)
Recept sem preizkusil na lastni koži in da, deluje :)
Otter
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a moi » 7.7.2015 12:32

kje si pa bil v slo?
slučajno v brinoxu? si prišel tja tut brez projektantskega izpita slučajno? (kolega bil na razgovoru, je rekel, da ga niso sprejeli in so hoteli imeti to).

drugače pa ni nujno za vse firme to (da boš dobil ogromen kapital v znanju).
sošolec je bil par mesecev nazaj na razgovoru v eni od teh firm ki je tudi omenjen na prvi strani in je rekel, da bi sam variante štancal. neki so ga spraševali, če zna kaj ozobje izračunat trdnostno, pa da ne delajo celotnih pogonov, ampak sam zobnike in tiste ležaje (1^6 variant slednjih pač).
je bil tam 2 dni, potem je pa šel bolj zelenim livadam nasproti (podjetjem v tuji lasti, ni hotel povedati katero)

aja, pa da so med te najbogatejše prišli kvečjemu s kvantiteto in nižjimi cenami od drugih, ne pa z znanjem (kvaliteto torej). nekaj ga sicer majo, sploh tehnologije ugibam, ni pa nek presežek.

ime bom raje edital, da ne bo kakšnih problemov, je pa drugi po vrsti.
moi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm1001 » 7.7.2015 16:37

moi napisal/-a:rekel, da bi sam variante štancal. neki so ga spraševali, če zna kaj ozobje izračunat trdnostno, pa da ne delajo celotnih pogonov, ampak sam zobnike in tiste ležaje (1^6 variant slednjih pač).
je bil tam 2 dni, potem je pa šel bolj zelenim livadam nasproti (podjetjem v tuji lasti, ni hotel povedati katero)

Kaj je v delovnih dolžnosti tudi protestiranje pred sodiščem, da se baje nedolžnega direktorja spusti z zapora. :D

Kako se potem to sploh šteje, dobiš kako dnevnico? :D
ktm1001
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Otter » 7.7.2015 16:41

moi napisal/-a:kje si pa bil v slo?
slučajno v brinoxu?

Bil sem pri Brinoxovi konkurenci in sem imel več priložnosti, da sem si bolj podrobno ogledal njihove izdelke. Sem pa slišal, da so iskali kar nekaj časa projektanta z izpitom. Znanec se je prijavil, ima papir, nima pa potrebnega znanja in so ga zavrnili. Po drugi strani poznam nekoga, ki je pred cca. dvema letoma tam dobil delo tudi brez izpita. Ne vem pa, kakšna je klima v firmi in politika vodstva.

Ja, mogoče res ni pri vseh firmah s seznama možnosti, da se strokovno napreduje, odvisno tudi od zaposlenega. Nekaterim ustreza štancat dan na dan, nekaterim ne. To je treba spoštovati, s tem, da se tiste, ki ustvarijo več primerno nagradi.

Nekatere, ne vse, slovenske firme so na enakem nivoju kot na primer nemške. Na primer, ko smo ravno omenili Brinox, njihovi izdelki so po kakovosti enakovredni Nemcem, seveda pa nabavnik v Nemčiji, Franciji, Belgiji ... pričakuje, da bodo ponudili tudi nižjo ceno.
Tehnologija in znanje sta doma v Sloveniji, bolj je problem prodati dobro zgodbo. AlfaLaval na primer, svetovno znano podjetje za vse in svašta v procesni tehniki svoje cevne prenosnike toplote veselo štanca v Indiji. In to nikogar ne moti. Ko pa pride slovenska firma nekam v Frankfurt smo pa Balkanci. Sam vidim problem v multidisciplinarnosti, inženir misli, da je dovolj, če obvlada samo tehniko, prodajalec misli, da je dovolj, če obvlada samo številke. Pravih prodajalcev sem srečal bolj malo - to so ekonomisti, ki so kar nekaj časa preživeli na projektih z i nženirji ali pa inženirji, ki so se po x letih naveličali projektiranja, izučili naslednike in se vrgli prodajo.
Otter
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a moi » 8.7.2015 8:13

ktm1001 napisal/-a:Kaj je v delovnih dolžnosti tudi protestiranje pred sodiščem, da se baje nedolžnega direktorja spusti z zapora. :D

Kako se potem to sploh šteje, dobiš kako dnevnico? :D

mislim da je en trop upokojencev vsak dan korakal po lj od enega parka tam pri bavarcu do sodišča, dokler so bili v zaporu :)

si pa imel izpit, otter? si delal tut preračune (po ASME, merkblatt...)
mene tut mal daje, da bi šel v procesno industrijo, žal so me pa v B zavrnili....
moi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Otter » 10.7.2015 20:48

Izpita nisem potreboval, je sodelavec vse pregledal in podpisal. Preračune smo delali po ADju, nekatere stranke so razmišljale o EN13445 ampak do realizacije ni nikoli prišlo. Sem pa precej bolj užival ko so mi dali na mizo kak sistem z gretjem, hlajenjem, mešanjem kot pa dimenzioniranje posod. Drugače je pa poleg Brinoxa še precej podobnih podjetij, ne bom delal reklame, ampak če v google vtipkaš "CIP sistemi" že dobiš skoraj popoln seznam ;)
Otter
Sodelavec
Sodelavec

Prejšnja

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov