epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

heroj napisal/-a:Tako sledi, da po klancu navzdol ne porabi avto če odvzameš gas niti kaple goriva.
NE NI RES !
heroj napisal/-a:Najbolj smešno pa je, da ljudje po klancu navzdol dajo v ler, zaradi manjše porabe. To ne DRŽI, kerv avto v leru troši benzin.
Ma kaj ni to jasno?
NE NI RES. PREIZKUŠENO, TESTIRANO.
Dejansko sem začel spremljati porabo goriva pri VSAKEM točenju bencina. Razlog je bil s slabo kvaliteto goriva na Petrolu, zato je bil prvotni namen primerjava med OMV in Petrol (kar sem na tem forumu že pisal). Razlika je očitna.
Ker se sedaj vozim vsaj 80km dnevno po zelo razgibanem terenu, sem prekticiral tudi obdobje vožnje z obvezno vožnjo v leru po vsakem klancu navzdol (in recimo da je takšne ~25 do 30% poti). Poraba se zmanjša iz območja 7-7,5litra na 6-6,5 litra. Rekord je bil 5,7 litra. Imam shranjen vsak račun za gorivo ~5 let nazaj (ko sem se vozil po ravninski relaciji).
PRAKSA KAŽE, DA SE TROŠI 1L/100km MANJ !

Fancy napisal/-a:hilton napisal/-a:avto porablja gorivo. tudi ko se spuščaš po klancu navzdol. tako da ne gledat na displej racunalnika pa si mislit joj zaj se pa z 0 vozim.
![]()
![]()
![]()
Me ne preseneča - nekaterim se pač ne da nič dopovedat

Nicomajstr***???*** napisal/-a:KY, super razlga, če bo pa sedaj še kakšen kaj "mutil" naj pa zamenja poklic, saj potem mu pa res logika močno nagaja.

heroj napisal/-a:Nicomajstr***???*** napisal/-a:KY, super razlga, če bo pa sedaj še kakšen kaj "mutil" naj pa zamenja poklic, saj potem mu pa res logika močno nagaja.
En primer še s faksa:
Maks Tajnikar (mislm, da je zdej dekan na ekonomiji, včasih bil minister za gospodarstvo), predmet Osnove podjetništva:
navedu je primer, da je imel pokvarjen avto, ki ga tri avtomehaniki niso znali popraviti. Je neki zelo ropotal motor. Kupil ga je od njega neki strojni inženir, ki mu je rekel na testni vožnji: da to ni problem, da je on strojni inženir in da zna popravljati avte. Ni ga nikoli popravil.
Njegov komentar:
NE, VI STROJNI INŽENIRJI SE NE RAZUMETE NA AVTE !
Polna predavalnica skorajšnih strojnih inženirjev pa vsi brez besed.

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost