epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

fruc napisal/-a:Ravno tako kot manjka univ.dipl.strojnikov, manjka tudi zdravnikov.

fruc napisal/-a:Pozdravljeni
sem še študent in bom počasi zaključil s študijem. Me pa že sedaj skrbi, saj vem da bom zaslužil zelo malo (glede na to kaj ste pisali v tej temi in v še nekaterih ostalih). Na kariernem sejmu v Ljubljani sem se pogovarjal z veliko delodajalci in vsi so se sklicevali na Kolektivno pogodbo v kovinarski industriji. Brskal sem po internetu in videl, da so najbolj zahtevna in odgovorna dela plačana okoli 1100-1200€/mesec (če se motim me prosim popravite). Ali je to prav, da so najbolj odgovorna dela cenjena tako malo?
Moti me predvsem to, da se starejši oziroma izkušenjejši strojniki z dolgo delovno dobo ne začnete pritoževati tudi direktorjem in menedžerjem, saj oni določajo koliko bomo mi dobili. Tudi ko še ni bilo recesije, so bile plače iste kot sedaj.
Ravno tako kot manjka univ.dipl.strojnikov, manjka tudi zdravnikov. Samo oni se znajo upret in si tudi v času recesije pridobijo višje plače. Vem da imajo oni večjo odgovornost, ampak princip je pa isti. Povpraševanje je veliko, ponudbe pa ni. Cena raste.
Pa srečno novo leto in veliko uspehov v strojništvu.

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov