epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Deutz napisal/-a:Demz napisal/-a:Mi pa živimo na Zemlji. Za nas je referenčna točka - pač atmosferski tlak, ki smo ga dogovorili. 100 kPa. Konec. Od tu se zadeva nadaljuje.
Razen če bi šel rad na Luno. Potem bo pa treba res vzeti drugo referenčno točko.
Nismo ga dogovorili pač pa izmerili !!! (živosrebrni barometer cca 760mm Hg ali pa vodni stolpec cca 9,8 m)

Demz napisal/-a:Toda za našo normalno uporabo v vsakdanu, našem strojniškem vsakdanu, pa čisto zadostuje P1 x V1 = P2 x V2.

Demz napisal/-a:Pritisk 1 krat volumen 1 je enako pritisk 2 krat volumen dva.
Boyle- Mariott-ov zakon? Star okoli 200 let.
Demz napisal/-a:...Ok, smo ga izmerili. Toda dogovorili smo se, da je to naša referenčna točka.Zelo enostavno..
.....Toda za našo normalno uporabo v vsakdanu, našem strojniškem vsakdanu, pa čisto zadostuje P1 x V1 = P2 x V2.

Deutz napisal/-a:Demz napisal/-a:Pritisk 1 krat volumen 1 je enako pritisk 2 krat volumen dva.
Boyle- Mariott-ov zakon? Star okoli 200 let.
A.... ja ???![]()
![]()
In kje je potem moja napaka ko sem Boyle-Mariotte-ov zakon garfično prikazal upoštevajoč relativni

SAJKO napisal/-a:Če se prav spomnim , 30 let nazaj so nas učili, da se za plinski zakon jemljejo tlaki in temperature od absolutne ničle, ne pa od sobne temperature in tlaka. Če bi jemal atmosferski tlak, bi začel pri npr -0,2bar (vakuuma), to stiskal recimo na polovico, pa bi moral dobit -0,4bara (vakuuma). Če bi začel z -0.5bar, bi dobil pa -1bar-i popoln vakuum,se pravi bi najprej imel nekaj razredčenega zraka v posodi, ga stisnil , pa bi dobil ven nič-ni prave logike. Temperatura pa glih tko-imel bi plin na npr. -10 st po Celziju, ga stisnil na pol, pa bi se ohladu na -20 C. Če bi šlo to, bi najbrž lahk kakšen perpetuum mobile pogruntal, če bi mal pomozgal.

SAJKO napisal/-a:Ah, daj se no ne zapikuj.

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov