STROJNISTVO.com • Poglej temo - Visokonapetostni transformator

Visokonapetostni transformator

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Visokonapetostni transformator

OdgovorNapisal/-a slaviša » 30.8.2007 21:34

v aparatu za tig varjenje sem imel prej visokonapetostni transfornator ki se je pokvaril tako da sem ga vrgel ven pomotoma pa sem pometal ven tudi napetostno oziroma tokovno ojačitev .sedaj imam podoben le slabši visokonapetostni transformator primarna 220v -55va sekondar 2*10kv ampl-30ma ki ko je odklopljen dela veliko iskro ko pa ga priklopim na kable varilnaga aparata iskre ko približam kable+ in - ni več.verjetno zaradi mase kablov se izgubi.
zanima me kako naj ojačam moč zdaj ne vem ali napetost toda verjetno tokovno moč iskre.
kako naj ojačam moč visokonapetostnega transformatorja negdo mi je omenil z vezavo diod itd tako imenovano kaskado.se pravi kako ojačati visokonapetostni transformator oziroma iskro in ga tudi zaščititi tokovno z kako varovalko najbolj enostavno saj primanjkuje znanja prosim kako skico.nujno in hvala.
slaviša
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Sergej » 30.8.2007 22:20

Rajši razmišljaj kako zamenjat kable ali izboljšat (posušit) izolacijo, da ne boš imel take odvodne tokove. (Odvodni tokovi so tokovi skozi izolacijo -> izgube)
Sergej
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a slaviša » 31.8.2007 10:05

[quote="Sergej"]to je iz ormarice iskra e 10 tig in rabim samo za preskok iskre tako da ojačam trafo in ga zaščitim od povratnih tokov iz aparata ki so večji.enostavno ?kako ojačati tokovno napetostni trafo da bo iskra močnejša .enostaven načrt če gdo ima.
slaviša
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Sergej » 31.8.2007 15:32

Težko ti konkretno pomagam, ker te aparate sploh ne poznam. Torej lahko samo splošno.
Kako ojačat transformator je kot kako ojačat hidravlično črpalko. Nikakor ali zelo težko. Transformator ima svojo moč definirano s konstrukcijo. Lahko samo bolje izkoristiš kar ti daje ven! Razen tega očitno rabiš še nek filter za visoke frekvence, ki jih generira oblok. Ta ti lahko iskro samo oslabi.
Če priklopljen nima več iskre, ti verjetno nekje prebija - to sem mislil.

Kaj ne moreš vprašat na firmo ali kakšen servis? Jaz sem tukaj žal prekratek z znanjem.
Sergej
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov