STROJNISTVO.com • Poglej temo - Kam v MB dat vrezat nestandardni navoj (na karusel stružnici)?

Kam v MB dat vrezat nestandardni navoj (na karusel stružnici)?

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Kam v MB dat vrezat nestandardni navoj (na karusel stružnici

OdgovorNapisal/-a UFOking » 27.9.2007 22:10

Pozdravljeni!

Imam en problem in sicer bi moral na vilcah od skuterja na vrhu podaljšati navoj in tukaj nastane problem, ker je navoj nestandarden in ročno z nastavki baje ne gre, na stružnici pa tudi ne, saj se vilce ne bi mogle vrteti zaradi obeh krakov, ki bi bili v napoto.
No, mi je pa en kovinostrugar rekel, da obstaja stružnica v katero se zadeva pač vstavi in se potem stružnica vrti okrog te zadeve, pravijo ji pa "Karusel" ali nekaj podobnega.
Ve kdo mogoče kje bi to imeli oz. na kak način bi lahko zadevo rešil?

Vnaprej hvala za pomoč in lep pozdrav!
UFOking
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Miha » 28.9.2007 17:29

Navoj je sigurno standarden, samo vprašanje je kakšen in kje dobiti ustrezno navojno matico.

Kaj pa razmontirat vilice ne gre? (Ker karuselno stružnico lahko takoj odmisliš)
Miha
Miha
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Bojan » 28.9.2007 17:49

Navoj lahko porezkaš tudi na cnc rezkalnem stroju, verjetno najlažje na horizontalnem.
Bojan
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a UFOking » 28.9.2007 19:45

No jaz se tako ne spoznam na to in ne vem na čem bi lahko to naredil, en kovinostrugar mi je pač rekel, da bi šlo na karusel stružnici. Kaj pa ta cnc rezkalni stroj je kaj posebnega, ker sem namreč bil pri veliko kovinostrugarjih in ključavničarjih, pa mi nobeden ni znal pomagat, ker se pač ne da narazen vzet, celih vilc pa baje ne gre dat v stružnico, ročnega nastavka pa tudi nobeden ni imel takšnega, tako da vrjetno za tak navoj in velikost ne obstaja.

No če je kdo tukaj na forumu, ki bi mi znal to zrihtat ali pa pozna koga, po možnosti iz MB ali okolice, mi naj sporoči!
UFOking
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a UFOking » 28.9.2007 23:46

Prilagam še slike za lažjo predstavo.

Slika

Slika

Slika
UFOking
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Punkt » 29.9.2007 2:44

Preveri, da ni slučajno navoj enak kakšnemu na debelejši vodovodni cevi.

Če bi slučajno bil, potem ti bi navoj lahko vrezal vsak vodovodar kateri ima set za rezanje navojev na cevi.

Vrjetno navoj ni enak ampak je pa možno, da bi bil in te nič ne stane če to preveriš.
Punkt
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a jan.23 » 29.9.2007 6:08

Vodovodarji imajo navojne čeljusti za konusne colske navoje.
Mogoče je pa to kaj takšnega (res , da je to za bicikel), http://www.bike-center.si/index.php?lan ... od&id=8051 . Pozanimaj se pri serviserju. Navoj izmeri (ali ti naj ga kdo drugi), pa boš točno vedel kakšno navojno čeljust rabiš.

Lp. jan
jan.23
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a BANE » 29.9.2007 7:35

Namesto da daljsas navoj postruži podloško in uporabi isti navoj.
Ali pa naredi matico ki bo imela pol dolžine navoja pol dolžine pa se bo nasedlo preko navoja.
BANE
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a UFOking » 30.9.2007 0:48

BANE napisal/-a:Namesto da daljsas navoj postruži podloško in uporabi isti navoj.
Ali pa naredi matico ki bo imela pol dolžine navoja pol dolžine pa se bo nasedlo preko navoja.

Nevem točno, kaj misliš s tem, da bi podložko postružil, sem pa razmišljal, da bi vzel 2 matici, na eni navoj postružil in jo na drugo zašvasal.

Bom se pa še prej pozanimal pri vodovodarjih.
UFOking
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a UFOking » 30.9.2007 0:51

jan.23 napisal/-a:Vodovodarji imajo navojne čeljusti za konusne colske navoje.
Mogoče je pa to kaj takšnega (res , da je to za bicikel), http://www.bike-center.si/index.php?lan ... od&id=8051 . Pozanimaj se pri serviserju. Navoj izmeri (ali ti naj ga kdo drugi), pa boš točno vedel kakšno navojno čeljust rabiš.

Lp. jan

Ja, to za bicikle bi lahko bilo mogoče celo pravo, če bi bilo več kot 1". Se je treba pri kakšnem serviserju pozanimat.
UFOking
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a BANE » 30.9.2007 21:21

UFOking napisal/-a:
BANE napisal/-a:Namesto da daljsas navoj postruži podloško in uporabi isti navoj.

Nevem točno, kaj misliš s tem, da bi podložko postružil, sem pa razmišljal, da bi vzel 2 matici, na eni navoj postružil in jo na drugo zašvasal.

Bom se pa še prej pozanimal pri vodovodarjih.

Točno to mislim pač na nek način naredi distančnik in uporabi obstoječi navoj-To ti pa lahko vsak drejar naredi.
BANE
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost