Napisal/-a Žerjavar » 29.11.2007 19:11
Strojnik 60 Malce čudni znaki, vendar tudi zanje obstoja razlaga. Zelo verjetno je sicer počena duša prilepljena na steno posode v okolici in preko ventilčka. Voda iz ventilčka ni iztekala. Tudi ko si pumpal si ustvaril v okolici ventilčka zračni mehur pod membrano in zrak je odhajal v sistem. odzračevalni ventil ga ni tako hitro izpuščal, kot si ti pumpal. Pritisk se je sicer ustvaril vendar zopet padel, okrog ventilčka pa je počena duša še vedno ostala.
Pajo Ti si pogruntal sistem kurjenja brez (kar je isto kot pokvarjena) raztezne posode, vendar je stvar lahko nevarna, ker ti lahko zaradi nekontrolirano povečanega pritiska poči cev - pa ravno nad posteljo v najlepših trenutkih.
Obema bi svetoval, da si nabavita novo dušo. Jaz sem telefoniral proizvajalcu (v trgovski mreži je nisem našel) in čez tri dni mi jo je poštar prinesel po povzetju. Pa sem izpustil vodo iz sistema, odvijačil 6 vijakov, zamenjal dušo, privijačil, napolnil vodo in zakuril. Stvar bi danes ocenil na 10 evrov in eno uro hobija.
Sem pa takrat prišel na idejo, da duše sploh nebi rabil. Če bi odvijačil posodo, na zgornjo prirobico (spojeno s cevnim sistemom) bi privaril kos cevi, ki bi šla skozi spodnjo prirobico v posodo in segala skoraj do dna posode, bi zgornji del posode lahko vseboval zrak, ki nebi imel kje izhajati. Med prirobici je treba dati tesnilo. Pa voda bi imela direktni stik z zrakom, kar tudi ni pozitivno.
Vrtičkarstvo je boljše od žerjavarstva