STROJNISTVO.com • Poglej temo - Plastični zobnik in polž

Plastični zobnik in polž

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Plastični zobnik in polž

OdgovorNapisal/-a elsimfy » 17.7.2008 9:07

Zanima me, kje je mogoče dobiti dvojico plastični zobnik in polž.:-?
Zahteve niso točno definirane in se lahko prilagodim.
Okvirno pa rabim zobnik fi=300-400, polž fi=20-50, obremenitev je majhna in majhni vrtljaji.

Hvala in lp
elsimfy
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a lmat » 18.7.2008 6:10

Poskusi pri podjetju Akripol Trebnje. Izdelujejo umetni material novilon in tudi strojne dele iz tega materiala.

LP
lmat
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a kbuh » 18.7.2008 12:59

Peternelj Frans s.p.
Hrastje 211
4000 Kranj

zobniki.peternelj@gmail.com

04/23 23 154

Kvaliteno in poceni Vam bodo naredili željeno! Priporočam!
kbuh
Novinec
Novinec

Re: Plastični zobnik in polž

OdgovorNapisal/-a Benko » 27.6.2024 10:22

Rad bi komentiral mojo slabo izkušnjo z orodjarstvom zobniki Peternelj. Pri avtomobilu mi je delno polomilo tri zobčke na pogonskem zobniku za pogon balansiranih uteži avtomobilskega motorja, razlog obraba vmesne parkljaste sklopke med zobnikom in balansiranimi utežmi. Orodjarstvo zobniki Peternelj sem poklical in vprašal, če bi se dalo popravit sklopko ter zobnik, rekli so da se da lahko lasersko navarit in obdelat s tem bi obnovili zobnik in odpravili zračnost sklopke in tudi cena se mi je zdela sprejemljiva. Obljubili so da bodo v tednu dni opravili svoje delo. Po osmih dneh dobim klic da so deli popravljeni in da jih lahko prevzamem. Pri prevzemu sem ugotovil da je zobnik dobro popravljen, vmesna sklopka je imela še vedno preveč zračnosti na eni strani sploh ni bila nič navarjena in obdelana. Po posvetovanju z mehanikom sva prišla do zaključka, da je sklopko potrebno dodatno lasersko navariti in ponovno obdelati da bo zračnost minimalna. Pri ponovnem dogovarjanju sem jim razložil, da takih kosov z tolikšno zračnostjo me morem vgraditi v avto, saj se bo posledično lom zobnika lahko hitro ponovil. Njihov odgovor je bil da so se oni maksimalno potrudili in da so dobro popravili ter da nočejo nič več imeti s tem in tudi delež plačanega denarja niso hoteli vrniti za na pol opravljeno delo. Po vsem tem sem sklenil da dam na dodatne stroške ponovno lasersko navarit ter strojno obdelat parkljasto sklopko drugemu orodjarju, kateri je svoje delo opravil izvrstno tako kot sva se dogovorila, predvsem je pa vedela kaj mora naredit.
Zanima me ali je še kdo, kdaj imel slabe izkušnje z Orodjarstvom Peternelj?
Benko
Novinec
Novinec

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 25 gostov