STROJNISTVO.com • Poglej temo - Faks na IP oz. modemu

Faks na IP oz. modemu

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Faks na IP oz. modemu

OdgovorNapisal/-a lojal » 15.10.2008 21:28

Imam ADSL pri Siolu, ki bi ga rad razširil na trio (telefon, TV in internet), vendar pravijo, da mi potem fax ne bo delal, jaz pa ga nujno potrebujem. Ali obstaja kakšen fax ali multifunkcijska naprava, ki deluje na IP oziroma preko modema, ali pa je morda kakšna druga rešitev.
lojal
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a MisoSVR » 16.10.2008 6:57

Zdravo

Jaz imam fax preko IP telefonije pri Amisu. Dali so mi nek vmesnik (brezplačen) in fax brez problema deluje. Le hitrost faxa je potrebno nastaviti na max. 9600bps hitrosti. Verjetno pa pri Siolu lahko tudi dobiš kakšen vmesnik. Vprašaj.
(govorim o analognem fax-u)

L.P.
MisoSVR
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a KY » 16.10.2008 7:37

Imam isto težavo in naslednje informacije: Nekateri fax aparati naj bi delali in poslali so mi tudi spisek, vendar raje rečejo da ne dela, ker imajo manj problemov. Lahko ti pošljem naprej, če daš mail, vendar spisek ni najnovejši, naj bi pa rastel s testiranjem. Drugo informacijo sem ujel, da naj bi lahko telefonsko številko ojačali in naj bi potem faks delal. Celo alarem naj bi se potem dalo priklopiti.
Sem v fazi prehoda, in ko bo narejeno, bom znal več povedati. :wink:

LP

p.s.: Tudi tukaj je nekaj o tem: http://www.siol.net/pomoc/nastavitve/telefonija/siol_telefonija.aspx
Zadnjič spremenil KY, dne 16.10.2008 8:06, skupaj popravljeno 1 krat.
Ko bom velik, bom delal stroje!
KY
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a magnum357 » 16.10.2008 8:05

Če imaš srečo, ne bo problema. Problem je, da stručkoti od telekoma, ki ti prinesejo tisto "škatlo" največkrat nimajo pojma, razen nekateri. So bolj kot hitra pošta-samo dostava. Potem pa rečejo, to (verjetno) ne bo delalo in podobno. Ne vzamejo si pa 10 minut časa in poskusijo sami.
Da ne bom predolg. Meni na istem sistemu kot imaš ti (Siol trio) deluje fax na "All in one" napravi HP Photosmart 3310, in to tudi barvni fax brez problema in zelo kvaliteten prenos. Srečno.
magnum357
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov