STROJNISTVO.com • Poglej temo - Samo zatemnitvena maska

Samo zatemnitvena maska

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Samo zatemnitvena maska

OdgovorNapisal/-a čopi » 2.4.2009 14:51

Odločil sem se da kupim samo zatemnitveno masko za varjenje, varim vsaki dan po nekaj ur na dan delam pa bolj majhne oz. kratke vare tako da bi mi prišla taka maska zelo prav. Ker sem masko uporabljal pri prijatelju le enih 5 minut nimam pojma kakšno nabavit oz. kakšen cenovni razred. Rabim eno dobro masko seveda ne kakšne profesionalne za 400€ ampak nekaj umesnega. Zanima me katere firme priporočate in do kakšne cene, pa kje se da to zadevo kupit. Glejte pa nato da bom masko uporabljal 5dni v tednu po cca 3 do 4 ure na dan.

hvala za odgovore
Lahko je delati težje je komandirati
čopi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a IronMan » 2.4.2009 18:18

Če boš masko uporablu 3-4 ure na dan, je fajn da kupš eno iz višjega cenovnega ranga. js sm si kupu tole http://millerwelds.com/products/welding ... /elite.php
dobiš v mariboru pri Poloplusu
če se pa odločš za srednji cenovni rang, sm pa slišu d je Zeus dobra firma http://strojnistvo.com/ads_item.php?id=2631
glede na to, kolk variš, ti ne bi priporoču ta najbl pocen maske :D
Lep pozdrav
Stop reading...Start welding!
IronMan
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a JETI » 2.4.2009 18:27

Jaz sem imel že kar nekaj različnih mask na koncu pa sem pristal na speedglas-ovi maski. Ne varim toliko kot ti pa vseeno kakšen dan tudi 10 ur potem pa 3 dni nič. Maska mora biti zakon da ti pravi čas zatemni. Pazi na oči kajti imaš samo ene.
JETI
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a čopi » 2.4.2009 19:00

verjetno se bom odločil kar za milerjevo, sedaj sem jim poslal mail če mi lahko pošljejo cenik, pa bom ju3 javil kako sem se odločil
čopi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Tehnolog_08 » 2.4.2009 19:23

Pri nas smo stestirali kar nekaj varilnih mask.
Varilci v proizvodnji varijo z njimi celo izmeno.
Razmerje med ceno in kvaliteto je najboljše pri varilnih maskah, ki so bile razvite v inštitutu Jožef Štefan. So slovenski proizvod, znamke Balder, prodaja pa jih podjetje Weld iz Kamnika.
Cena je ugodna, obvladujejo pa 25% svetovnega trga teh mask. Zagotovljen je servis, če se pokvari.
Skratka, priporočam.
Tehnolog_08
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Slavcr » 3.4.2009 7:35

25 % svetovnega trga? :o :D Prvi april je bil včeraj!
Slavcr
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Pelton » 3.4.2009 8:05

JETI napisal/-a:Jaz sem imel že kar nekaj različnih mask na koncu pa sem pristal na speedglas-ovi maski. Ne varim toliko kot ti pa vseeno kakšen dan tudi 10 ur potem pa 3 dni nič. Maska mora biti zakon da ti pravi čas zatemni. Pazi na oči kajti imaš samo ene.

je večja investicija, ampak razlika je učitna 8)
Tudi sam uporabljam speedglas-vo masko. :wink:

varim pa včasih več...tud cel dan. Potem pa par dni nič. Najbolj se maska "oddolži" pri pikanju tanjše pločevine.

lp,M
Pelton
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Primož

OdgovorNapisal/-a čopi » 4.4.2009 13:24

sem se odločil kar za millerjevo masko 290€, mi jo pošljejo po pošti. Moram pa počakat 2 tedna ker nimajo maske z motivom ki ga hočem jaz in jo je potrebno naročit.

Vsem se zahvaljujem za odgovore!
čopi
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov