STROJNISTVO.com • Poglej temo - Kamin in šamot za obzidavo

Kamin in šamot za obzidavo

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Kamin in šamot za obzidavo

OdgovorNapisal/-a Frenk3 » 26.1.2010 15:02

Pozdravljeni,
ker vas je tukaj veliko tehnikov( :D ) ki znate pomagati, me zanima mnenje obzidave kamina s samotom. Vprasanje je, kateri samot vzeti in katere debeline (enojna, dvojna plast). rad bi imel optimum med (dovolj veliko) akumulacijo ter hitrostjo (zacetka) segrevanja prostora. Obstaja se kaksna tretja varianta(ventilatorji odpadejo zaradi prahu)?
Frenk3
Pripravnik
Pripravnik

Re: Kamin in šamot za obzidavo

OdgovorNapisal/-a Frank » 30.1.2010 2:38

Frenk3 napisal/-a:Pozdravljeni,
ker vas je tukaj veliko tehnikov( :D ) ki znate pomagati, me zanima mnenje obzidave kamina s samotom. Vprasanje je, kateri samot vzeti in katere debeline (enojna, dvojna plast). rad bi imel optimum med (dovolj veliko) akumulacijo ter hitrostjo (zacetka) segrevanja prostora. Obstaja se kaksna tretja varianta(ventilatorji odpadejo zaradi prahu)?

debelina in način obzidave je odvisna od več stvari:
- moč kamina
- željen zamik
- kako dolgo želiš imeti toplo oblogo

izračun je baje precej zakompliciran, delajo ga praviloma proizvajalci kaminov za stestirane materiale
sam bom imel 6cm oblogo iz šamotnih zidakov na 5cm odmika od kamina, do sevalnih plošč pa bo dodatnih 5cm odmika
moč kamina, ki gre na akumulacijo je 5kW, čas akumulacije bo 12 ur

mogoče boš našel kakega izkušenega pečarja, ki ima dober " občutek" a najverjetjene za svoje kamine in svoj material ( + svoje delo :) )
Frank
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov