STROJNISTVO.com • Poglej temo - RS 232 kabel

RS 232 kabel

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

RS 232 kabel

OdgovorNapisal/-a besni » 26.4.2005 11:26

Lep pozdrav

Vem, da je bilo že nekaj besed o tem kablu...vendar nisem še našel vseh odgovorov...zato prosim za pomoč

Imamo Obdelovalni center MORI SEIKI, zlotali smo enak kabel kot pri prejšnjem stroju, vendar ne dela prenos, zato me zanima:

- ali se kabli razlikujejo od stroja do stroja
- ali je dolžina kabla omejena
- ali je razlika med kablom za prenos Heidenhein ali Fanuc

v navodilih (operator's manual) nisem našel nobene vezave

lp
besni
Novinec
Novinec

Re: RS 232 kabel

OdgovorNapisal/-a MC » 26.4.2005 13:03

besni napisal/-a:Lep pozdrav

Vem, da je bilo že nekaj besed o tem kablu...vendar nisem še našel vseh odgovorov...zato prosim za pomoč

Imamo Obdelovalni center MORI SEIKI, zlotali smo enak kabel kot pri prejšnjem stroju, vendar ne dela prenos, zato me zanima:

- ali se kabli razlikujejo od stroja do stroja
- ali je dolžina kabla omejena
- ali je razlika med kablom za prenos Heidenhein ali Fanuc

v navodilih (operator's manual) nisem našel nobene vezave

lp

Pozdravljen "besni"

-Kabli niso pri vseh strojih enaki.
-Ravno Heidenhain ima malo drugačen kabel kot je standard RS232. Shema kabla je na
www.heidenhain.de!
-Kabel naj bo čimkrajši ( meni dela cca. 50 m )
-Pozanimaj se pri prizvajalcu Mori seiki ali pa vprašaj v BTS Company v Lj. kjer imajo zastopstvo!

LP :wink:
MC
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a jozl » 3.5.2005 9:38

Moj brat je imel podobne težave, samo zaradi menjave računalnika. Imel je težave za ploščo za AMD procesorje, potem je kupil dodatne COM RS232 porte in zedeve deluje, je pa večkrat odvisno tudi od dolžine kabla pa še ta mora biti sukan (sukan par žice) in ne paraleren.
Dobro je, za koga je!
jozl
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Sandi » 4.5.2005 13:45

Pozdravljeni,

Nekako je vse res, kar so povedali že predhodniki. Moti le to, da naj bi imel Heidenhain nestandarden kabel??? Kabel je standard, razlika pa je v tem, da uporablja za "flow control" hardware in ne samo software z Xon/Xoff. Mori Seiki nima kaj posebnega na kablu, saj je to Fanuc krmilnik. Torej preverjanje je samo software-sko, je pa finta v tem, da moraš povezat pine 4 in 5 skupaj, ter 6, 8 in 20 spet skupaj. Potem more vse delat. Tako uporabljaš samo še tri žice (pine). Za sprejem in oddajanje pin 2 in 3, ter pa še pin 7 za maso. To prevezavo pa ti lahko omogoči že sam software za DNC, če je bolj sofisticiran (npr. Cimco DNC-Max5).

Če ti še kaj ni jasno me kontaktiraj na spodnji naslov.

Lep dan, Sandi
Sandi
Sodelavec
Sodelavec

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov