STROJNISTVO.com • Poglej temo - Tehnično ekonomske zahteve?

Tehnično ekonomske zahteve?

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Tehnično ekonomske zahteve?

OdgovorNapisal/-a perisa » 29.11.2005 17:58

mene pa zanima o čem bi lahko pisal pod TEHNIČNO EKONOMSKE ZAHTEVE?
lp
perisa
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a eustahije » 30.11.2005 8:23

perisa, probaj malo specificirati zadevo, da ti lahko pomagamo. Tako kot je zdaj, ne vem kaj bi rad, od kod izvira vprašanje, veja zahtev, proizvodnja, teorija, pizzopeki ali tortice...

Malo sem se pohecal 8) !
eustahije
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a perisa » 30.11.2005 9:35

to imam za diplomsko nalogo in moram predstaviti tehnično ekonomske zahteve za izdelek ki smno ga naredili;poglavje se glasi:predtsavitev problema(to vem) in tehnično ekonomske zahteve(?)........
perisa
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a eustahije » 30.11.2005 10:01

Po mojem se razdelijo na tehnične in ekonomske zahteve, tehnične zahteve so povezane s funkcionalnostjo, skrbnim ravnanjem, kdo je ustrezen, da uporablja izdelek, torej kaj potrebuješ in kako naj ravnaš z izdelkom, da bo deloval brezhibno. Sem spadajo tudi razne omejitve v teži, sili, odporu, omejitev v letih in podobno. Tehnične zahteve so še lahko zahteve katere ste morali upoštevati pri izdelavi tega izdelka, torej glavne karakteristike in kako ste to dosegli!
Med ekonomske pa bi jaz uvrstil željen položaj na tržišču, pojasnilo tržne niše in v obstoječi vso možno konkurenco, že prisotno ali pa ne! Spet se lahko navežemo na vaše ekonomske zahteve pri izdelavi, verjetno ste imeli omejen budžet, mogoče tudi pojasnilo lastne in prodajne cene izdelka in zakaj tako?

Razpiši se malo, ko beseda steče, jo je težko ustaviti!
eustahije
Moderator
Moderator

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov