STROJNISTVO.com • Poglej temo - Dve napaki naenkrat

Dve napaki naenkrat

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Dve napaki naenkrat

OdgovorNapisal/-a Puschkin » 1.12.2005 20:47

Je rekel eden človek,ki močno trdi, da ko se stroj pokvari,ne moreta bit prisotni dve napaki na istem stroju, samo ena napaka je lahko prisotna v času okvare!!! Primer, če se pokvari ventil hkrati ne mora bit napaka v električnem krmilju.Ali kaj drugega. Jaz mislim, da se lahko pojavi tudi več napak.
Kaj vi pravite o tej trditvi??? Res me zanima, ker z njim se ne da prit, do konca. Mogoče bo po vašem odgovru drugač razmišljal. Oziroma, če se jaz ne motim!!!??
Puschkin
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a damjan » 1.12.2005 22:59

:roll: :roll:
Z navedeno trditvijo se delno strinjam, če si zamislimo idealen stroj, katerega možnost za okvaro je odvisna samo od možnosti okvare posameznega strojnega dela, ne pa tudi od vplivov med posameznimi mehanizmi in deli. V tem primeru okvara enega dela lahko privede do posledične okvare drugih delov stroja.

Če pa pogledamo stvari v praksi, pa lahko ugotovimo, da imajo strojni deli vpliv drug na drugega in je zato lahko okvara določenega stroja posledica večih napak v samem stroju :evil: (npr. nepravilni ujemi med posameznimi deli mehanizma...). Zato pa je potrebno nov avto ali motor na začetku "ulavfati" 8) , da se deli med seboj uležejo in s tem zmanjšamo možnost okvare.
lp

damjan
damjan
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Andrej » 2.12.2005 7:21

Tudi jaz se pridružujem mnenju damjana.
Posledica okvare stroja je največkrat ena. Vendar ta okvara lahko povzroči tudi verižno reakcijo in "pokvari" še dodatne dele stroja.
Če pokomentiram tvoj primer:
Ventil se lahko pokvari zaradi nepravilnega delovanja elektronike v pogonu ventila. Ker pa je ventil pokvarjen in se naprimer ne zapre pokvari še naprimer drog ventil katerega ta varuje ali recimo raznese cev cevovoda.
Andrej
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a orodjarna » 2.12.2005 12:30

Definitivno lahko ena težava povzroči drugo. Npr. crkne ventilator za hlajenje elektronike, posledično ti crkne še npr. tranzistor. In smo tam ko mamo dve napaki na enkrat. Pa ne samo v tem primeru, iz izkušenj lahko povem, da ko imaš hudiča ima le-ta hitro mlade.

LP

pa čim manj težav
kar je dobru nej slabu
orodjarna
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a mipax » 21.12.2005 22:32

Mislim, da je v takih primerih na delu Murphy.

:D
mipax
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov