STROJNISTVO.com • Poglej temo - Vezice

Vezice

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Vezice

OdgovorNapisal/-a spidi64 » 2.3.2015 7:36

Pozdravljeni !
Vem da se zima poslavlja vendar me zanima, če je kdo že poskusil zadevo iz priložene povezave.
Upam da povezava deluje.
Lp. http://yookartik.com/tr/video/life/447- ... ntemi.html
spidi64
Sodelavec
Sodelavec

Re: Vezice

OdgovorNapisal/-a bpod » 2.3.2015 8:16

Na ravnini deluje tudi malo spretnosti, ne potrebuješ vezic, pa se že pelješ. Če bi pa s tem hotel zlesti v kakšen klanec, bo pa od teh vezič ostalo bolj malo, pa prišel tudi ne boš daleč.
bpod
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Vezice

OdgovorNapisal/-a reber » 2.3.2015 11:54

Nimam zimskih gum, ker sem doma na ravnini in ob glavni cesti. Ko pada sneg se pač ne vozim, oziroma vzamem ženin avto. Za vsak slučaj vozim s seboj verige in cel šop navadnih vezic, seveda tiste najdaljše, nekaj vrvi debeline 6mm in to je to. Se mi je že zgodilo, da sem obtičal in dajal gor verige. Za premostitev nekaj metrov, če zmanjka samo malenkost, je dovolj že nekaj navadnih vezic. Zelo dobro se obnese vrv, ki se jo navije nekajkrat okoli gume in platišča, na enak način kot te vezice, le da ni zavezan vsak ovoj posebej, ampak je nekajkrat navito in enkrat zavezano. Za v snegu se vrv ne strga in drži dolgo časa, jaz sem jo uporabil že nekajkrat in to za razdaljo nekaj 100m. Kdor pozna cesto iz Lesc proti Bledu, betinski klanec za vstop na Bled je z letnimi gumami in nespluženo cesto lahko težava, do sedaj sem ga 2x tako uspešno prevozil z navito vrvjo :)
Pa ne mi zdaj moralizirat o letnih gumah pozimi, po CPP imam vse porihtano, vso potrebno opremo (verige, zložljiva lopatka - ašovčič, vlečna vrv, rokavice,...) in globino profila na gumah, ampak letne gume pač niso za v sneg. Se pa ne vozim v sneg, to je, če me slučajno sneg ujame na poti domov. Če zmanjka malenkost, navijem vrv, dela je manj kot 5 minut za obe kolesi, sicer pa ketne, dela manj kot 10 minut za obe kolesi.
In ne, ni prepozno, lahko še pade sneg, sicer pa bodo zime vsako leto ane in isti problemi.
reber
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Bled

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov