STROJNISTVO.com • Poglej temo - Vdolzni pomik na struznici zelo tog ?

Vdolzni pomik na struznici zelo tog ?

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Vdolzni pomik na struznici zelo tog ?

OdgovorNapisal/-a mackrispi » 8.8.2016 16:05

Pozdravljeni,

Sem pred nakupom svoje prve struznice in sem sel gledat US2x700 namizno struznico. Struznica stane 1800eur. Vem koliko stanejo "prave" struznice samo meni bi taka bila dovolj za hobby rabo. Ceprav je ze za hobby rabo 1800eur kar dosti, no vsaj meni ;)

Kaj me je pri njej zmotilo je sledece:

- vzdolzni pomik, ko sem ga na roke vrtel ni bil gladek ... nekako je bilo obcutiti kot da je neko trenje vmes med vrtenjem .... torej nekako do pol obrata ali cel obrat je slo vredu potem se je zacutil neki upor na vrtenju in potem je kot da bi malo skocilo naprej ...oz skocilo je zato ker je bilo potrebno kar nekaj sile da se je naredil en obrat ..... oz kot ce si predstavljate da vam nekdo drzi roko... vi vlecete on pa vmes sposti ... no tako nekako ....

Jaz sem si to laicno predstavljal da bo to šlo kot "po maslu" ... vsaj na youtubu ko sem gledal kako to drugi delajo je slo enostavno ....

Kaj vas prosim je samo to da mi poveste ali je to normalno da se vzdolzni pomik izvaja tako togo ali pa to ni najboljsa izdelava le te ? Namrec to je nova struznica ...

Hvala,
Lep pozdrav,
Kristijan
mackrispi
Pripravnik
Pripravnik

Re: Vdolzni pomik na struznici zelo tog ?

OdgovorNapisal/-a vili » 8.8.2016 16:46

če je novo,???? teči mora lepo zvezno - gladko..., brez zatikanja, nevem zakaj nebi..., samo to, če ti hoče kdo to podtakniti...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a dakomat » 8.8.2016 17:49

Lahko da je gor na vodilih namazana trda mast od konzerviranja in se zatika zaradi tistega. Malo poglej okrog. Sem pa že bral na forumih da je fajn take china dreponke razstaviti, namazati in sestaviti, da lepše delajo - bolj tekoče. Sicer pa ni logično da če kupiš nov strojček, da bi ga moral prej razstavljati... Odločitev je tvoja...

LP!
Nič na svetu ni razdeljeno bolj pravično kot inteligenca - vsak misli da je ima dovolj!
dakomat
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a mackrispi » 8.8.2016 18:07

Ne ne bom tega kupil :) .... bom se kar preveril druge ....

Hvala pa obema za odgovor, da sedaj vem da nekaj takega "ni normalno" pri novi struznici in da se v bodoce izognem takim ....

Hvala
Lep pozdrav.
mackrispi
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a fikus_ » 8.8.2016 20:27

Možno da je kaj zvito in opleta, zato se pri vsakem obratu zatika.
fikus_
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov