STROJNISTVO.com • Poglej temo - Vprašanje za varilce

Vprašanje za varilce

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Vprašanje za varilce

OdgovorNapisal/-a robndi » 19.10.2016 16:11

Danes sem probal varit z mig mag pločevino na enem avtomobilu.Nekako sem naštimal aparat in sicer na najmanjšo amperažo in precej nizko dodavanje žice.In zadeva je kolikor toliko zavarjena.Me pa zanima,če mi kdo pomaga z nasvetom.Običajno varim 2 ali več milimetrov in za to imam amperažo na 3.ali 4 stopnji iskrinega aparata in dodavanje žice na 22.To dela super.
Na tankih pločevinah pa nimam izkušenj.Uporabljam pa žico 0,8mm ,verjetno je predebela .
Kakšni parametri in katera debelina žice je idealna za avtomobilsko pločevino?Verjetno je debela okrog pol milimetra.
To je bolj avtokleparsko vprašanje in upam,da mi kdo pomaga z nasvetom.
Aja ,varilnik je pa 300 amperski synergie ampak jaz ga vedno uporabljam na ročne nastavitve.
robndi
Sodelavec
Sodelavec

Re: Vprašanje za varilce

OdgovorNapisal/-a hscnc » 19.10.2016 22:50

Avtomobilski pleharaj bo najlepše zavarjen z 1mm žico in ne prenizko amperažo. Največ je odvisno od izkušenj in rokce katera mora tečt :-)
hscnc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a robndi » 20.10.2016 6:57

Aja,se pravi,da je 0,6 žica neprimerna za tako tanko pločevino.
Ko sem varil ,sem šibal z pištolo precej hitro in takrat niso nastajale luknje.
robndi
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a robndi » 20.10.2016 6:58

Bom probal z milimetrsko žico.
robndi
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a gobar » 20.10.2016 7:52

Pred leti sem po službi varil avtomobile . Vedno sem varil z 0,8 žico .
Razumem tvojo težavo . Jaz sem to rešil z kratkim časom varjenja . Imam Varstroj 160 A od 1988 leta.
Ne z časovno nastavitjo amapak ročno z občutkom ( par sekund ) .

Lp
gobar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a robndi » 20.10.2016 12:07

Sedaj sem probal varit na vzorcih pločevine debele 1 milimeter in sem zvaril skupaj v enem šusu brez lukenj z 0,8mm žico.Samo močno sem zmanjšal dodavanje žice in amperažo.Zgleda,da bo šlo.
Ne bi rad varil kot to nekateri delajo ,ko samo heftajo na intervale.Sicer ima aparat vse možne funkcije in tudi točkovno.
Se pravi,da nima smisla nabavljat koleščk in žice 0,6mm.
Bom še probal trenirat na raznih tankih kosih pločevine.
robndi
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a gobar » 20.10.2016 12:15

Neprebrana objavaNapisal/-a robndi » 20.10.2016 12:07

Sedaj sem probal varit na vzorcih pločevine debele 1 milimeter in sem zvaril skupaj v enem šusu brez lukenj z 0,8mm žico.Samo močno sem zmanjšal dodavanje žice in amperažo.Zgleda,da bo šlo.
Ne bi rad varil kot to nekateri delajo ,ko samo heftajo na intervale.Sicer ima aparat vse možne funkcije in tudi točkovno.
Se pravi,da nima smisla nabavljat koleščk in žice 0,6mm.
Bom še probal trenirat na raznih tankih kosih pločevine.

Hudo, če bi dobro prebal bi razumel kaj sem ti napisal . Še veliko boš vadil, da boš varil pločevino na avtomobilu . Avto ni ladja in se zato vari po sistemu punktiranja .
Domišlje ti ne manjka :D :D :D
gobar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a robndi » 20.10.2016 13:25

Tisto heftanje ni nobena težava jaz sem misli,da se tako ne sme,zato sitnarim tukaj na forumu kako in kaj potegnit pravilne vare.
Nekje sem bral,da punktirajo samo šušmarski avtokleparji.
robndi
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a gobar » 20.10.2016 13:40

misliš sebe, če bi znal variti nebi kupil tako močen aparat za varjenje pleha si pa vse povedal o svojem varjenju z svojim vprašanjem .SUPER MIG/MAG 160 A Gorenje ni amaterski aparat mogoče je tvoj .
https://www.youtube.com/watch?v=3qZ46O7MO_A

:D :D :D
Zadnjič spremenil gobar, dne 20.10.2016 13:59, skupaj popravljeno 1 krat.
gobar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a robndi » 20.10.2016 13:57

Jaz sem kupil profi aparat,ker delam ene zadeve ,ki morajo bit zelo lepi vari ampak nisem avtoklepar in tu res nimam izkušenj.Samo aparat se brez težav naštima na karkoli želiš ,večja težava je amaterski varilnik uporabljat za resno varjenje.Profi je vsekakor bolj primeren od tistih amaterskih zadev.Ker ima vse od pogona naprej bolj kvalitetno.
Sem pa mislil,da mora bit za tanko pločevino tudi tanka žica,pa sem se očitno zmotil.No sedaj vem nekaj več.
Hm še vedno mislim,da avto ,ki je flikan z pikanjem,ni za na cesto.
robndi
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a hscnc » 20.10.2016 14:13

robndi napisal/-a:Jaz sem kupil profi aparat,ker delam ene zadeve ,ki morajo bit zelo lepi vari ampak nisem avtoklepar in tu res nimam izkušenj.Samo aparat se brez težav naštima na karkoli želiš ,večja težava je amaterski varilnik uporabljat za resno varjenje.Profi je vsekakor bolj primeren od tistih amaterskih zadev.Ker ima vse od pogona naprej bolj kvalitetno.
Sem pa mislil,da mora bit za tanko pločevino tudi tanka žica,pa sem se očitno zmotil.No sedaj vem nekaj več.

Mislit je eno, vedet je drugo. Drugače kot flikat s pikanjem ne vo šlo. Morda bo šlo z tigom, dvomim pa da bo kdo na tem planetu zrihtal zvarna mesta toliko dobro da bo s tigom šlo. Težava je predvsem pregrevanje pločevine. Na teh mestih namreč pleh rjavi, nastanejo "faude" in neredkokdaj se zgodi da se avtomobilska vrata ne zaprejo več...
Vsi ki se resno ukvarjajo z avtomobilsko pločevino zadeve zvarijo s "heftanjem ali pikanjem" seveda tako da iz tega nastane lep var..nekoliko podobno pikanju na tej povezavi..
http://st.hotrod.com/uploads/sites/21/2 ... _guide.jpg
hscnc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a gobar » 20.10.2016 14:17

OdgovorNapisal/-a robndi » 20.10.2016 13:57

Jaz sem kupil profi aparat,ker delam ene zadeve ,ki morajo bit zelo lepi vari ampak nisem avtoklepar in tu res nimam izkušenj.Samo aparat se brez težav naštima na karkoli želiš ,večja težava je amaterski varilnik uporabljat za resno varjenje.Profi je vsekakor bolj primeren od tistih amaterskih zadev.Ker ima vse od pogona naprej bolj kvalitetno.

https://www.youtube.com/watch?v=LEgGqSybLTo
:lol:
gobar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a marincspeedshop » 25.10.2016 22:09

pri mojem stroju varmig supermig 230 obvezno žica 0,6. varil pa sem custom resonanco za 2t motor iz 0,8mm pleha. z 0,8 ali 1.0 mm zico sem imel preobcutljiv pomik. pa amperazo rajs nastimi prevec kot premal da ti bo penetreral.
marincspeedshop
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 26.10.2016 6:14

Nič ni narobe s heftanjem, var se na koncu med ličenjem itak prekita. Mnogo bolje, kot pa če bi bil pregret.

Vem kaj te muči - ali imaš na aparatu možnost pulznega varjenja?
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a gobar » 26.10.2016 10:27

z pravilno nastavitvijo dolčimo debelino vara .var je lahko punkt ali pa debelejši odvisno od nastavitve
amperaže in podajanja . se spomnim, ko sem kupil CO2 varilni aparat je marsikdo mislil, da je to enostavno je, če znaš in so izpolnjeni vsi pogoji sem dal parim za probat variti haha ...varil sem z 0,8 žico.

:D :D :D
gobar
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 25 gostov