STROJNISTVO.com • Poglej temo - Pnevmatska delilna miza

Pnevmatska delilna miza

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Pnevmatska delilna miza

OdgovorNapisal/-a letat » 20.5.2017 8:53

Pozdravljeni,

Iščem nekoga, ki bi znal popraviti starejšo Festo pnevmatsko delilno mizo. Prav tako me zanima če morda kdo ve kje bi se dalo dobiti kakšno dokumentacijo. Na mizi so naslednje številke
Type: 002286
st-450
series 29010685

Na Festovi strani mi pod temi številkami nič ne najde.

Na mizi bi bilo potrebno bi bilo zamenjati tesnilo na batnici cilindra saj pušča. Sam sem malo ogledoval ampak ker nimam veliko izkušenj z pnevmatiko bi ta servis raje prepustil nekomu ki ve kaj dela saj je potrebno celo mizo razdreti. :wink:

Potrebno bi bilo še zavariti 2 uhlja, ki sta počena na zadnjem pokrovu cilindra, saj sta počena če je to mogoče.

Zelo bi bil hvaležen za kakšen kontakt koga, ki se ukvarja s temi zadevami.
Priponke
miza.jpg
miza.jpg (635.42 KiB) Videno 1840 krat
vrh cilindra.jpg
vrh cilindra.jpg (652.42 KiB) Videno 1840 krat
letat
Novinec
Novinec

Re: Pnevmatska delilna miza

OdgovorNapisal/-a dakomat » 20.5.2017 13:10

Živjo. To ni nek tehnološki višek, če se boš sam odločil popraviti - zamenjati tesnilo. Tisto "uho" pa bo verjetno potrebno narediti novo. Če se ne motim je na zadnji strani naležna površina, ki mora tesniti in po varjenju ne bo tesnilo. Če še te kaj zanima pa vprašaj.

LP!
Nič na svetu ni razdeljeno bolj pravično kot inteligenca - vsak misli da je ima dovolj!
dakomat
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a letat » 20.5.2017 14:28

Upal sem, da bi se dalo popraviti ker zadeva ni čisto odlomljena. Če je pač potrebno zamenjati bo potrebno izdelati novo, saj dvomim, da bi kje dobil rezervni del. Na slikah se še vidi koliko ušesa je počilo.
Priponke
vrh cilindra1.jpg
vrh cilindra1.jpg (556.88 KiB) Videno 1769 krat
vrh cilindra.jpg
vrh cilindra.jpg (649.79 KiB) Videno 1769 krat
letat
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a dakomat » 20.5.2017 16:03

Če je to samo nek pokrov, ki ni izpostavljen nekim obremenitvam, ga lahko samo pustiš na miru takega kot je. Zaščita pred umazanijo in prahom.
Če ne, pa se postruži novo.
Nič na svetu ni razdeljeno bolj pravično kot inteligenca - vsak misli da je ima dovolj!
dakomat
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov