STROJNISTVO.com • Poglej temo - Linde na vžiga

Linde na vžiga

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Linde na vžiga

OdgovorNapisal/-a SAJKO » 18.11.2017 23:04

Imam viličar Linde, dizel z VW motorjem. Problem je, ker ko je pod 0 stopinj, slabo vžiga. Ko dam kontakt, posveti lučka za žarilne svečke, po 5-6 sekundah ugasne, vendar ne vžge takoj, sploh če je precej pod 0, mora kar en čas verglat. Žarilne svečke sem imel zunaj, vsako posebej sem priklopil na akumulator in v 2-3 sekundah zažarijo. Priklopil sem jih tudi na kable, s katerimi so sicer povezane, in na maso in zažarijo-se pravi normalno delajo. Viličar je star 6-7 let, če je le nad 0 normalno vžiga-sam da dobro obrne, pa že prime, niti ne kadi črno. Ko je bilo pa minus 10, sem ga pa komaj zbudu.
SAJKO
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Linde na vžiga

OdgovorNapisal/-a niki » 19.11.2017 2:19

Imamo verjetno isti viličar z enakim motorjem.

Predlagam, da najprej pregledate napeljavo od releja grelnih svečk (najvišji izmed treh na podnožjih) do prve grelne svečke. Zna se zgoditi, da se spoji med žico in kabel čeveljčki zaradi vibracij in velikih tokov pregrejejo in s časom začnejo izgubljati stik. Predvsem so problematični kabel čeveljčki v samem podnožju releja na debelejših žicah.

Probleme dela tudi podnožje varovalke (črna škatlica zraven relejev, varovalka 80A), preverite če je varovalka dobro pritrjena na podnožje z dvema vijakoma. Prav tako sta tukaj še dva problematična mesta spoja z kabel čeveljčki.

Če še vedno ne bo nič boljše bo potrebno preveriti krmilno stran releja za grelne svečke. Nekje imam celotno električno shemo ampak je trenutno ne najdem.
Če je bil rele zamenjan z neoriginalnim lahko le ta ne deluje prav tako da je čas ogrevanja prekratek.

Predlagam tudi zamenjavo grelnih svečk za nove saj ni omembe vreden strošek in tako najbolje veste da sigurno niso svečke v okvari.

Imajo pa te viličarji kar veliko problemov z zagonom če je visokotlačna črpalka narobe nastavljena ali pa niso nikoli ogreti na delovno temperaturo.
niki
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a gobar » 20.11.2017 10:54

Kdaj si menjal naftni filter ? Zamenjaj ga .

LP
gobar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a mili1511 » 22.11.2017 6:36

Zamenjaj tudi nafto-če imaš notri letno nafto, lahko povzroča težave v hladnem vremenu.
Problemov ni, so samo izzivi!
mili1511
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov