STROJNISTVO.com • Poglej temo - Išče se mojster, ki bi me naučil osnov rezkanja in struženja

Išče se mojster, ki bi me naučil osnov rezkanja in struženja

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Išče se mojster, ki bi me naučil osnov rezkanja in struženja

OdgovorNapisal/-a Tono » 11.8.2018 11:17

Pozdravljeni,

iščem izkušenega mojstra starega kova, najraje upokojenega strugarja in/ali rezkalca, ki bi me naučil osnov obdelave kovin - rezkanja in struženja. Dober klasični rezkalni stroj z osnovno opremo imam, stružnica bo na razpolago v kratkem.

Status upokojenca seveda ni pogoj, pogoj je le odlično znanje in praktične izkušnje.

Najprej bi bilo potrebno skompletirati rezkalni stroj in glede na potrebe obdelave popisati potrebna dodatna orodja. Nato pa potrebujem praktični pouk, kako se lotiti dela.

Obdelovalne stroje bom v glavnem uporabljal za potrebe vzdrževanja lastne opreme in naprav. Torej gre za reparaturno struženje in rezkanje ter izdelavo preprostejših izdelkov za lastne potrebe. Preprosto povedano: postružiti kak izrabljeni "bolcn" ali pofrezati kakšno poškodovano vodilo.

Delovni čas je stvar dogovora in je popolnoma prilagodljiv (zjutraj, popoldan, zvečer ali čez vikend - kadar pač ima mojster čas).

Ponujam dobro plačilo in možnost dolgoročnega sodelovanja pri vzpostavljanju internega oddelka za vzdrževanje in svetovanju. Način zaposlitve je prav tako stvar dogovora (osebno dopolnilno delo, avtorska pogodba, zaposlitev za določen čas ali drugo). Gre torej za zanimivo dopolnilno delo v pričakovanem obsegu kakšnih 40 ur na mesec. Ob potrebah pa tudi več.

Nova, svetla in prijazna delavnica je v industrijski coni na Ptuju, oddaljena 2 km iz centra.

Zaintersirani me lahko kontaktirajo po telefonu na številko 041 624 240 ali po mailu na ge@siol.net

Hvala in lep pozdrav,

Anton Galun
Tono
Pripravnik
Pripravnik

Re: Išče se mojster, ki bi me naučil osnov rezkanja in struž

OdgovorNapisal/-a ALG200 » 12.8.2018 10:43

GM S51AG
,73.
Strojnik,ki ga zanima tudi elektronika,ter kak zakrit senzorček.
ALG200
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Išče se mojster, ki bi me naučil osnov rezkanja in struž

OdgovorNapisal/-a šemz » 17.8.2018 5:30

Zdravo,

Odlično da si se pripravljen učiti in da te zanima :D . Malo je takih. Jaz ti lahko dam kakšen nasvet glede obdelave na stružnici in rezkarci. Da bi te pa prišel učiti pa žal ne morem, ker sem polno zaseden, poleg tega sem iz gorenjske.

Spodaj ti pošiljam dva linka od teorije, kjer sem se jaz naučil osnov, kaj je razlika, kako izračunati parametre...

Si pa poglej Sandvikovo stran, ker imajo res gor ogromno znanja iz področja obdelave.

Na youtube je tudi kar nekaj odličnega materjala.

[url https://www.sandvik.coromant.com/en-gb/ ... fault.aspx
/url]

[url http://sandvik.ecbook.se/se/en/training_handbook/ /url]

Če ti kaj ne bo jasno pa vprašaj in ti bomo vsi na forumu pomagali :D .

LP Uroš
šemz
Sodelavec
Sodelavec

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov