STROJNISTVO.com • Poglej temo - Iščem ležaj/pušo/karkoli točno je to

Iščem ležaj/pušo/karkoli točno je to

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Iščem ležaj/pušo/karkoli točno je to

OdgovorNapisal/-a mehman » 3.1.2020 1:21

Pozdravljeni, kot prvi post tukaj se kar direktno obračam na pomoč udeležencev na forumu, ker iščem nek čuden specifičen del pri obnovi električno poklopnih ogledal na mojem avtu.
Ob razstavljanju sem našel iztrošen del, ki zgleda kot ležaj ali neke vrste drsna puša. Od ostankov ne vem točno kako bi moralo biti, veliko je rje, oziroma bilo je veliko rje, večino sem že odstranil, sedaj pa ne vem kaj manjka, zgleda pa takole:

Slika

Slika

Ležaj je čudnih dimenzij:

Slika

Slika

Debelino je težko ugotoviti, ker sta spodnji in zgornji pokrov tako zarjavela in napihnjena, da ugibam, da je okoli 5mm.

Mogoče kdo ve kako točno se takšnemu tipu ležaja reče, in kje bi lahko začel iskanje?
mehman
Novinec
Novinec

Re: Iščem ležaj/pušo/karkoli točno je to

OdgovorNapisal/-a Demz » 3.1.2020 7:10

Izgleda kot aksialni ležaj. Pojdi s tem v TINEX Šenčur in jim pokaži zadevo.
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a mehman » 3.1.2020 10:45

Demz napisal/-a:Izgleda kot aksialni ležaj. Pojdi s tem v TINEX Šenčur in jim pokaži zadevo.

Točno to sem najprej probal, takoj ko sem pokazal ležaj je rekel da nič takega nima, niti ne ve kje bi lahko dobil ali pogledal.
mehman
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a masinist » 3.1.2020 10:49

Morda na kakšnem avtoodpadu najdeš ogledala za tvoj avto in imajo te ležaje še uporabne.

lp, masinist
masinist
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a favorites » 3.1.2020 17:16

jz bi tudi prvo mislil da je Thrust ball bearing ampak so dimenzije in oblike dokaj specifične.

Za ker avto pa gre?
Lp
favorites
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Vsenafarbos » 6.1.2020 8:47

Preveri colske dimenzije aksialnih ležajev. Notranji premer izgleda kot standardni 1.375 cole...

LP,K
Hudič je v detajlih
Vsenafarbos
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a mehman » 11.1.2020 18:59

masinist napisal/-a:Morda na kakšnem avtoodpadu najdeš ogledala za tvoj avto in imajo te ležaje še uporabne.

lp, masinist

Temu se probam izogibati ker so več ali manj vsi v takem stanju. En set imam na avtu in grem stavit da jih bom v približno istem stanju zvlekel ven. Ležaj je na mestu, kjer je podvržen vdoru vode, zato po 20ih letih najbrž ni ležaja ki bi bil še cel.

favorites napisal/-a:jz bi tudi prvo mislil da je Thrust ball bearing ampak so dimenzije in oblike dokaj specifične.

Za ker avto pa gre?

BMW serije 5, E39, FL, 2000 do 2003. Mislim pa da je ta ležaj samo na električno zložljivih ogledalih.

Vsenafarbos napisal/-a:Preveri colske dimenzije aksialnih ležajev. Notranji premer izgleda kot standardni 1.375 cole...

LP,K

Tole se sliši malo bolj obetavno, sem že gruntal če je colski ležaj, notraji obseg nekako še gre, zunanji pa bi bil lahko kaj? mogoče 1" 3/32?
mehman
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Vsenafarbos » 13.1.2020 14:59

Tole je daleč od kakega standarda, cel ležaj je precej ožji od standardnih.
Na kake variante "narrow section ball thrust bearing" pa še nisem naletel :roll:
Za pregledati je kataloge od nemških proizvajalcev ležajev, če je to BMW, mrbit se kaj najde. Če ne pa v Euroton ali pa na servis vprašat, če lahko kaj takega naročiš...

LP,K
Hudič je v detajlih
Vsenafarbos
Sodelavec
Sodelavec

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov