STROJNISTVO.com • Poglej temo - Servisiranje gospodinjskih aparatov

Servisiranje gospodinjskih aparatov

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Servisiranje gospodinjskih aparatov

OdgovorNapisal/-a CNC tehnologija » 2.2.2020 10:48

Vezano na nedavno temo na TV oddaji "24 ur" glede servisiranja in življenske dobe aparatov imam tole izkušnjo:
Kličem servis Gorenje - za menjavo 2 žarnic ( hladilnik in hladilna omara ) vse ostalo dela uredu.
Na oni strani telefona se oglasi prijazna gospa, ki mi razloži, da je prihod serviserja na mesto posega 60€.
Ko jo vprašam kako je s tem če imam 2 hladilnika je seveda odgovor, da je prihod potem 120€. Nove žarnice sem že imel od prej jih pa žal ni možno preprosto uviti na ležišče, kot sem sprva predvideval. Baje je nek trik z elektomagnetnim stikalom, da žarnice pričnejo delati ?
Delo serviserja bodo seveda še dodatno obračunali !
Torej bi me z DDV zgodba za menjavo dveh žarnic koštala ene 200€.

Nekaj podobnega se mi je zgodilo tudi z vodovodnim inštalaterjem nedavno nazaj. Seveda ga ne bom nikoli več poklical - tisto pipo pa sem potem sam zamenjal v 15 minutah.
CNC tehnologija
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Servisiranje gospodinjskih aparatov

OdgovorNapisal/-a grega09 » 2.2.2020 14:31

Kot je pred kratkim nekje pisalo: V Sloveniji se finančno splača biti samo vodovodar :D. Pa še blizu resnice je :roll: .

Težko je zvoziti mesec, če imaš dve levi roki. Za druge so pa fušarji, potem pa nekako bomo... Iz teh neto zneskov je drugače težko pokriti te bruto urne postavke. Kakorkoli obračaš ne gre. Delajo pa še tako samo tisti, ki nič drugega ne znajo :o .

Pa še nekako nam niti ne gre tako slabo :lol: .
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a CNC tehnologija » 3.2.2020 8:46

Se je gdo od vas slučajno polotil popravila stroja za sušenje perila od Gorenja ?
Meni trenutno ne segreva prostora.
Ali je šel grelec ali pa senzor za sušenje... ? Kakšen namig morda !
CNC tehnologija
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a princ1 » 3.2.2020 12:52

Odstrani zadnji kanal za zrak, pod njim se skriva senzor oz. termostat, na njem je ponavadi en majhen rdeč gumbek, je (avtomatska varovalka) stisni ga in probaj če dela. Pred posegom ga izklopi iz električnega omrežja!
Priponke
termostat.gif
termostat.gif (125.98 KiB) Videno 1774 krat
princ1
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a CNC tehnologija » 3.2.2020 15:12

Res hvala za namig princ1. :D
Bom probal tole, edino najti moram še od kje to pridem do zadnjega kanala za zrak !
Če bo delalo maš pivo !
CNC tehnologija
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a princ1 » 3.2.2020 20:21

Lahko je na zadnji strani stroja kje kak pokrovček, al pa kr cel zadnji pokrov,steno, mislim da je sive barve.
princ1
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a grega09 » 3.2.2020 21:08

Ko sem jaz nazadnje svojega popravljal, je bilo narejeno tako, da se na zadnji steni odstrani pocinkan pokrov velikosti približno bobna. Je pa res, da je že 25 let star in je danes lahko in verjetno je tudi kaj drugače. Priporočam pa, da ko si že pri demontaži, da dobro očistiš še vsa vlakna, ki se naberejo vsepovsod. Še posebej je kritično pri grelcu, kjer lahko preveč te nesnage povzroči požar. Ti pri sušilnih strojih niso takšna redkost...
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a CNC tehnologija » 4.2.2020 9:35

Hvala Grega,

Naš Gorenje sušilec za perilo je bolj malo delal v svojih 5 letih. V tem smislu je še skoraj nov. Ampak ne greje več in ne suši. Bom malo razstavil in pogledal. A mislite, da moram plehnate stranice in pokrov stroja prej odstraniti, da lažje pridem do sestavnih delov ?

PS
Se spomnim kako sem pred leti popravil kanalnik za TV, kjer je počil en špiater spoj za stikalo kanalov. Naredim eno luknjico in droben sornik vanjo + malo araldita. In TV je delal še dolgo - do takrat ko je šel na odpad. Kanalnik je bil v bistvu elktronsko še ok - le en droben mehanski defekt je bil.

Ali pa popravilo kar dragega magnetofona, kjer je bil v defektu jermenček za pogon kolutov. Primeren O ring sem dal noter namesto original jermena, pa je delalo še dolga leta.
CNC tehnologija
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a CNC tehnologija » 4.2.2020 12:13

DELUJE,
Res je bila v izpadu varovalka na sliki.
Hvala vsem za pomoč, vabljeni na pivo !
Priponke
DSC_0341.JPG
varovalka gelca
DSC_0341.JPG (411.28 KiB) Videno 1495 krat
CNC tehnologija
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov