epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Vzami nizko matico, jo navij na navojno palico, da se zunanji površini poravnata, na zunanji strani zavari z a=3 mm ter pobrusi, na notranji strani pa zavari a= 4 mm.runocar napisal/-a: Iz matica mora gledati še vsaj d/2 vijaka za polno nosilnost. Če pa imam vijak, je glava vijaka običajno nekoliko nižja od matice in mi ne štrli tisti d/2 ven iz matice. Torej rabil bi vijak dolžine vsaj 550mm in da je glava vijaka čim tanjša, vendar polnonosilna.

Žerjavar napisal/-a: Vzami nizko matico, jo navij na navojno palico, da se zunanji površini poravnata, na zunanji strani zavari z a=3 mm ter pobrusi, na notranji strani pa zavari a= 4 mm.
Če je dovolj prostora vzami navadno matico.

Odvisno, na kakšen način je dosežena tako visoka trdnost. Ne poznam postopka izdelave navojne palice trdnosti 8. Če je poboljšana, je treba po varjenju poboljšati.runocar napisal/-a: Kako pa je z varjenjem jekla take trdnosti (navojna palica 8.? Se ga lahko vari? Ga z visoko temperaturo nič ne oslabimo?

Demz napisal/-a:Ja, seveda. Mi jih razcinkamo v okolici varjenja. Toda zavedati se je treba vodikove bolezni.![]()
To je tudi vzrok, da ne obstaja pocinkan vijak v trdnosti 10.9 in naprej.

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost