STROJNISTVO.com • Poglej temo - Nakup cevi (kje)?

Nakup cevi (kje)?

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Nakup cevi (kje)?

OdgovorNapisal/-a gapi2109 » 18.7.2022 20:53

Pozdravljeni,

Zdele med poletjem bi premaknil kokoši, imamo doma en prostor v štali, sam treba neko kletko nardit. Mam neko idejo neke konstrukcije iz cevi in potem med cevmi kokošja žičnata ograja. Bom nekaj skup zvaril. Kje bi priporočili nakup jeklenih cevi? Sem malo na hitro pogledal online pa prva možnost Merkur (sam nima cen objavljenih-ali pa jih jaz ne vidim na spletni strani), druga je Gomač, ima neke cene napisane, potem je pa še thesteel, pri katerem pa nisem videl cen med brskanjem. Nekaj razdalje stran imam tudi Megadom in Kovinar. Bauhaus in Obi imama tudi verjetno kaj, samo ne vem kako je z dostavo.

Kje bi bi priporočili nakup cevi, kje bi blo najceneje? Lahko tudi kakšno idejo za samo konstrukcijo. Sam sem planiral iz jeklenih cevi in potem pobarvat, samo bo pri tleh mogoče vseeno rjavelo zaradi gnoja. Mogoče če bi spodnji del sestavil iz aluminija, da bi se bolje obdržalo. Na žalost še nisem investiral v TIG, da bi aluminij varil (bo treba JB weld ali kako drugače mehansko). Mam sam MAG 0.8mm žica in RO (6013 2.5mm)
gapi2109
Novinec
Novinec

Re: Nakup cevi (kje)?

OdgovorNapisal/-a fikus_ » 18.7.2022 21:56

Naredi iz "črnih" cevi, verjetno 3/8 dovolj. Barvaš s temeljno barvo za kovino s čopičem. Pred barvanjem razmasti cevi z razredcilom.
Zadnjič spremenil fikus_, dne 19.7.2022 13:08, skupaj popravljeno 1 krat.
fikus_
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Nakup cevi (kje)?

OdgovorNapisal/-a vrzi1 » 19.7.2022 7:11

Cevi prodaja tudi Jager in Sam. Vsi ti tudi režejo po tvojih merah, seveda nekaj plačaš. Razrezana lažje pelješ domov
vrzi1
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov