STROJNISTVO.com • Poglej temo - Transport peska po ceveh

Transport peska po ceveh

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Transport peska po ceveh

OdgovorNapisal/-a lesy1 » 5.2.2024 8:19

Pozdravljeni

Iščem dobavitelja oziroma proizvajalca zadeve, ki je na spodnji sliki v rumenem okvirju.
Gre se za neke vrste kroglo z dvema ali tremi priključki s prirobnicami, (koleno ali pa T kos), ki lahko ima tudi priklop za komprimiran zrak.
Po ceveh se transportira pesek, element pa služi za kot koleno oziroma T kos, po potrebi z dodatnim pogonom s stisnjenim zrakom.

Hvala za vsako informacijo

LP

Lesy
Priponke
BUCKA.jpg
BUCKA
BUCKA.jpg (122.36 KiB) Videno 3110 krat
lesy1
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Transport peska po ceveh

OdgovorNapisal/-a vili » 5.2.2024 9:30

pred desetletji smo v cevovode za transport cementa vgrajevali kar valjaste posode je tudi delalo brez problema...ja je cement sam našel - naredil pravo pot, da ni požrlo cevnih kolen..., šlo je pa za betonarne...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a magnum44 » 6.2.2024 9:45

Nekoč je GOSTOL delal opremo za livarne-tudi pnevmatski transport livarskega peska. Cevovodi so se vedno zaradi abrazije obrabljali v krivinah - kolenih. Rešitve so bile zelo enostavne- na zunanji strani kolena navarjen kotnik, vmesni prostor med kotnikom in cevjo pa zalit z betonom. Danes, mislim da te stvari še vedno dela GOSTOL TST Tolmin v Čiginju....
magnum44
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 6.2.2024 13:02

Danes se ponavadi te obremenjene površine naredijo iz Hardoxa, pa je rešeno.
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 6.2.2024 15:03

magnum44 napisal/-a:Nekoč je GOSTOL delal opremo za livarne-tudi pnevmatski transport livarskega peska. Cevovodi so se vedno zaradi abrazije obrabljali v krivinah - kolenih. Rešitve so bile zelo enostavne- na zunanji strani kolena navarjen kotnik, vmesni prostor med kotnikom in cevjo pa zalit z betonom. Danes, mislim da te stvari še vedno dela GOSTOL TST Tolmin v Čiginju....

Pa je ta kotnik tu kot "obrabni material"? Se pravi - ko ga zmanjkuje, ga zamenjaš itd? Razumem kot da je montiran znotraj cevi(?) kot obrabna površina.
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 6.2.2024 15:36

Danes se ponavadi te obremenjene površine naredijo iz Hardoxa, pa je rešeno.

še nisi videl kolena cevovoda kako ga "požlajfa", ja tudi iz mangana, pa hardox tudi ne, bodi brez skrbi, rešitve so v komorah, pa tudi iz navadnega pleha, v teh medij naredi sam pot kot mu paše..., probano pred xxx leti, ja tudi mangan ala hardox v običajnem cevnem kolenu ni bila rešitev..., pa ni hardox od boga dan, podobna jajca imajo tudi jeseničani, ne ga no jebat...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 6.2.2024 15:55

Dobro no, jaz rečem hardox kot vap ali pa bata škornji, zaradi mene lahko vzamejo iz Jesenic ali pa od koder hočejo, čačujimja.
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 6.2.2024 16:27

grega09 napisal/-a:Dobro no, jaz rečem hardox kot vap ali pa bata škornji, zaradi mene lahko vzamejo iz Jesenic ali pa od koder hočejo, čačujimja.

glej govorim o kolenskih komorah take kot jih ima avtorv sistemu, krogle, želim samo povedati , da v takih ali podobnih komorah medij sam naredi pot in se medij cevovoda - komore sploh ne dotakne..., bo šlo..., ne pa ti meni o bata škornjih , jih še videl nisi onih z zeleno črto zadaj, hahaha...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 6.2.2024 16:36

Ja vili, v batarcah direkt iz štale .. ko se sprehodiš pred Namo sem pa tja :lol: . Te bomo gledali na 24 kur ob sedmih, cela Slo :D :D :D
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 6.2.2024 16:56

Vili je spet tečen. Daj pofušaj kaj, pa kakšnega dela se primi da ne boš tule gnjavil... :roll: :D :lol:
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 6.2.2024 17:34

Vili je spet tečen.

uf zdaj boš pa ti govoril kdo je tečen , sem samo pisal o komorah, ne hardox in podobna jajca ne REŠIJO, če ti pa ne gre v lajšto pa bog pomagaj, meni se neda več..., sem glede peska končal..., glede fuša pa naj te ne skrbi, se pa res malo hecam na eni zadevi za irsko, samo za info, da te nebo skrbelo kaj počnem, smeš pa priti pogledat brez panike. ne grizem, ampak nimaš jajc,... hahaha... :D :D :D
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a šlosar » 6.2.2024 17:44

Bravo Vili.
Jaz se tudi hecam z eno zadevo iz Irske. Dobro rukne.
Pa, daj nariši na škrnicel, kaj počenjaš. :lol:
_______
Marjan
šlosar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 6.2.2024 18:57

Jaz se tudi hecam z eno zadevo iz Irske

ne me jeb..., jaz delam ZA irsko ne v irsko, običajno se gre NA irsko, ja predlogi so jeba, ja s tistim z irske ni pa nič narobe, 40 + voltov, pa brez zamere za malo zafrkancije..., no skrnicla pa še nebom limal tu gor, ne smem, jebiga posel je posel... :D :D :D, no gre pa za eno MHE in periferijo, samo to..., dobro ni pa tu pri teh izvedbah problem pesek, ja zna pa pesek delat hude težave na peltonkah, jo "pošmirgla" v enem letu, ja peče glava, vse znano..., pa ne, da smetim..., pošmirgla šobo in gonilnik iz kroma, lahko samo odpelješ v livarno...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a PEME » 7.2.2024 6:26

Smo pred leti delali ene transportne cevovode za tabularno glinico. Zadeve je izredno abrazivna. Je v roku 2h preglodalo 6mm debelo jekleno cev. So imeli gospodje enostavno rešitev. Na mestu kjer se je zadeva preglodala smo enostavno namestili eno "zaplato" kjer se je ta material potem "nabral" in je ves naslednji materil "drsal" po tem materialu in več ni bilo problema z preglodanjem cevi. Mogoče razdelaš kaj v tej smeri, če ne najdeš te krogle. Zadeva je enostavna deluje pa preverjeno.

Lp
PEME
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 7.2.2024 6:51

Ja sej.. o tem Vili govori.

Drugače pa meni tiste bučke ki jih je Lesi nalimal na začetku, prav tako delujejo kot da si v njih material sam naredi pot. Zanimiva rešitev.
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

Naslednja

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov