STROJNISTVO.com • Poglej temo - Zavorni sistemi na priklopnikih in pol priklopnikih

Zavorni sistemi na priklopnikih in pol priklopnikih

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Zavorni sistemi na priklopnikih in pol priklopnikih

OdgovorNapisal/-a goldrake » 9.3.2006 18:44

Odpru sem novo temo glede zavor in pnevmatskih sistemov na priklopnikih in polpriklopnikih, ker nisem dubu nič podobnega na forumu upam da ni bila ta tema že odprta.
Jaz se ukvarjam s tem če koga kaj zanima se lahko oglasi da si kaj povemo!
goldrake
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a romi » 9.3.2006 19:07

Pozdravljen!

Imam eno vprašanje zate: ali je mogoče zrihtat zavore na TAM-u 110 T7, da bi delovale vsaj kakega pol leta?
Jaz sem jih namreč popolnoma obnovil pa mi niso zdržale več kot dva meseca. Tudi če tovornjak ni v uporabi en teden, zadaj zavore zablokirajo. Spredaj pa so mi tako blokirale da se je vse pregrelo in stopilo tesnila.
Slišal sem tudi, da so zavore rak rana Dojcev, in da nikoli niso delovale brezhibno.
Zanima me tvoje mnenje.

Lep pozdrav
romi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a magnum357 » 9.3.2006 19:23

ne vem kakšne so zadnje generacije TAM kamionov. Leta 82 sem bil v JNA in prevozil kar nekaj tisoč kilometrov tako s tamom 4500, 5500, kot z novimi T110 (s tem zadnjim malo). Vzdrževanje v vojski je bilo nikakvo, vozniki smo si morali vglavnem sami porihtati, ampak moram reči, da z zavorami ni imel nihče od nas problemov. Pa smo veliko vozili po terenu, tudi po brezpotjih, kjer so zavore sploh važne. TAM-i so se dobro odrezali, edini problemi - vžig pozimi zaradi največkrat praznih starih akumulatorjev
magnum357
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a goldrake » 9.3.2006 20:54

romi napisal/-a:Pozdravljen!

Imam eno vprašanje zate: ali je mogoče zrihtat zavore na TAM-u 110 T7, da bi delovale vsaj kakega pol leta?
Jaz sem jih namreč popolnoma obnovil pa mi niso zdržale več kot dva meseca. Tudi če tovornjak ni v uporabi en teden, zadaj zavore zablokirajo. Spredaj pa so mi tako blokirale da se je vse pregrelo in stopilo tesnila.
Slišal sem tudi, da so zavore rak rana Dojcev, in da nikoli niso delovale brezhibno.
Zanima me tvoje mnenje.

Lep pozdrav

Glede tvojih zavor mi moraš povedati kej več, kakšen problem imaš? Blokirajo, ne zavirajo obe strani enako....
Če ti tovornjak stoji toliko časa z zategnjeno ročno zavoro je logično da ti zablokira, pozimi pride vse mokro v bobnih in zarjavijo bobni ter se prilepijo na obloge,poskušaj vsak dan vsaj malo premaknit vozilo sploh pa pri tamih ta kombinacija zavor olje-zrak
ni nevem kako posrečena. Mislim tudi,da če bi uporabljal vozilo bolj pogosto bi tudi vse skupej bolje delovalo.Še posebno pozimi!
goldrake
Novinec
Novinec

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov