STROJNISTVO.com • Poglej temo - Stara stružnica, načrti YUGA

Stara stružnica, načrti YUGA

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Stara stružnica, načrti YUGA

OdgovorNapisal/-a matijap » 13.1.2003 20:47

Pozdravljeni!
Nekoga, ki se spozna, bi vprašal, koliko denarja bi bilo smiselno dati za zelo rabljeno in staro manjšo stružnico (obdelovanci, dolgi manj kot 50 cm), ne previsoke kvalitete - najnižji razred, brez vsakih revolverskih glav in podobnega, čisto navadno stružnico pač, seveda za kovino.

In še to:
Morda kdo ve, kje bi dobil načrte šasije in karoserija avta Yugo ... sicer mislim, da nikjer, vendar se nikoli ne ve ... :-?

Najlepša hvala za odgovore,
Matija
matijap
Sodelavec
Sodelavec

Kraj: Žirovnica

OdgovorNapisal/-a Gost » 13.1.2003 21:16

Za tako stružnico nič,ali toliko kot je težka(1kg železa je na odpadu 1 sit)
Za načrte se obrni na Kragujevac ali poišci na Yugoslovanskem netu kaki klub saj jih je ogromno.
PS:kaj pa boš delal z načrti Yuga?
Gost

OdgovorNapisal/-a matijap » 14.1.2003 19:13

Uf, to je pa dobro ... :D :o
A morda kdo ve, kje bi se lahko dobila kakšna taka stružnica? Na odpadu zaenkrat še ne bi poskušal ... :)

Hvala tudi za 2. odgovor, se bom malo pozanimal.
S kolegi razmišljamo o predelavi, pa bi si radi pogledali, da se nam ne bo kaj ponesrečilo ... :wink:
matijap
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Gost » 14.1.2003 20:45

Iz prve roke ti povem kaj bo šlo narobe.Če hočeš Yuga atestirat in registrirat lahko na njem predelaš le to kar so v Ljubljani dobili iz Kragujevca da so že v tovarni naredili.Torej samo kar je tovarniško dovoljeno.Tako si to razlagajo.Naprimer v gnilega Hrošča lahko daš motor od poršeja z 300 konji in še streho mu odžagaš,pa bo vse v redu ker je to že tovarna naredila.
Moja predelava še vedno neregistrirana že 3 leta:Yugič 45,komplet drugo podvozje z vzmetmi na vseh kolesih,24 cm širše na obe smeri,stabilizatorji spredaj zadaj,prisilno hlajene zavore spredaj diski zadaj,kolesa 15 col,razsirjeni blatniki, pragovi ojačani in raširjeni vse točke vpetja podvozja in motorja ojačane,most spredaj zadaj,komplet notranjost predelana tako da sediš kot v 2+2 roadsterju,komplet elektrika nova pod kontrolo procesorja,motor 1600 dve odmični turbo 140 km,menjalnik ,pospešek0-100 4-5 sek prva prestava 60 km/h druga 120km/h,testirana hitrost 200 km/h pri 6000 vrtljajih z zalogo moči tako da je po teoriji blizu 250 (teoretično, si ne upam poizkusit)
Če bi se tukaj dalo sliko gor zalimat bi jo,na avtoin forumu lani sem jo vendar ne vem če je še tam.
In kaj mi vse to pomaga? Dve leti dela in 10000 dem je parkiranih v garaži.Klub vsemu ti ostane zadovoljstvo zato veselo na delo.

Miha
Gost

OdgovorNapisal/-a matijap » 14.1.2003 21:05

Tako ali tako ga ne mislimo registrirat ;) , smo še mladoletni ... zadeva pa je tudi kar lepo zabita (čelno), tako da najprej to poklepat, pa hladilnik uštimat, potem pa naprej ... mašino smo tako ali tako mislil pustit, v bistvu hočemo nardit PICK-UP, smo tudi kar lepo neizkušeni, tako da imam slab občutek, predelava pa itak še visi v zraku, ker je odvisno, kako bomo popravili tisto spredaj ... :-? Ampak ta tvoj mora bit res nekaj posebnega, tako da bi zelo rad videl sliko ... A mi jih mogoče lahko pošlješ na matijap@g-kabel.si? Koliko časa pa si ga delal?
Hvala,

Matija

PS: slike te naše drvarnice so na http://matija.g-kabel.si/yugo/yugo.html ...
Tisti rust tam na sliki je že popravljen, kot sem že rekel, pa je spredaj kar fino zabit (direkt v levo luč, noter do akumulatorja). Pred pomladjo se ga tako ali tako ne bomo lotili ... Treba je tudi razmislit če se stvar sploh splača predelat, ker ima že skoraj 230 000 in tudi drugače ni v najboljšem stanju ... no, ampak zadovoljstvo ostane :wink:
matijap
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a tuningboss » 10.3.2005 13:37

zelo zanimiva stvar
pri nas v ljubi deželi je pač tako da smo mi najbolj pametni na tem svetu mislim glede A-testov he he he
če je možno pošlji kako sliko na moj meil in spotoma si oglej nekaj slik na WWW.rp-by-ernest.com
lp
no fear
tuningboss
Novinec
Novinec

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov