STROJNISTVO.com • Poglej temo - Matlab

Matlab

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Matlab

OdgovorNapisal/-a areje » 30.4.2007 19:03

Zdravo!
V Matlabu sem uporabil trapezno metodo za izračun določenega integrala. Potrebno je podati spodnjo in zgornjo ("a" in "b") mejo integrala ter število delitvenih polj "n"! Integriram po kotu fi, ki leži v intervalu med 0 in nekim izbranim kotom.
Naredil sem for zanko, ker bi rad, da se mi zgornja meja integrala v vsaki iteraciji poveča za nek izbran inkriment. Vse to deluje; zanima pa me, kaj je potrebno narediti, da se mi bodo rezultati nekega parametra v vsaki iteraciji zapisovali v obliki matrike (dimenzije 1*n)?

Navadno je bilo dovolj, da sem iskani parameter zapisal v odvisnosti od spremenljivke, ki se v iteraciji povečuje, npr: z(w) = trapz(t,C);
V mojem primeru, mi sedaj program javi sledečo napako: "??? Subscript indices must either be real positive integers or logicals."

Hvala za vsako pomoč! :wink:
Lp, Anže
areje
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a moi » 3.5.2007 2:22

www.fs.uni-lj.si/petrisic
mislim, da je tako. drugace pa najdi.si
moi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a areje » 3.5.2007 7:39

Zdravo!
Hvala za namig! Zapiske z vaj že poznam, a ne vsebujejo rešitve mojega problema :-?
Ugotovil sem sledeče: pri zapisu npr. z(w)=... mora biti spremenljivka v oklepaju CELO število, kar pa v mojem primeru ni. Obstaja kakšna drugačna pot, kjer bi se stopnja iteracije lahko povečevala za manj kot 1 (oz, da bi bil omenjen "w" lahko realno število-ne nujno celo)?
Lp, Anže
areje
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a moi » 6.5.2007 21:14

vzemi rezultat prejsnje iteracije in pojdi racunat na roko, da bos videl, kaj pride ven. lahko je deljenje z 0 ali kaj.
pomagala bi v tem primeru nastavitev podatkovnega tipa (iz integer v real), samo mislim, da matlab tega sploh nima.
moi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a areje » 6.5.2007 21:37

Zdravo!
Sem pozabil napisat...problem sem rešil tako, da je tekoči indeks iteracije celo števio, slednje pa mi potem tudi povečuje inkriment kota. Enostaven "trik" :wink:
Hvala za odgovor!
Lp, Anže
areje
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a moi » 9.5.2007 14:17

kaj pa to delas, ce smem vprasati? si v prvem/ drugem letniku?
moi
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov