STROJNISTVO.com • Poglej temo - Standardni ventili za jeklenke

Standardni ventili za jeklenke

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Standardni ventili za jeklenke

OdgovorNapisal/-a fogl » 6.7.2007 19:22

Kateri so standardni ventili z jeklenke? Doma imam eno jeklenko, ki ima na ventilu navoj M19, na reducirnem ventilu imam pa vse nastavke večje (mislim da je M22). A obstaja kak reducirni kos za to. Kdo to prodaja?
Lep pozdrav,
Klemen
fogl
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a magnum357 » 6.7.2007 20:22

jaz mislim, da ima vsaka jeklenka za določen plin svoj tip priključka: recimo kuhinjski butan-propan levi navoj, kisik svojega, acetilen čisto posebnega brez navoja, verjetno Ar in CO2 enakega(nisem prepričan) ker sta plina za isti namen... To pa zato, da ne mešamo reducirnih ventilov in priključkov in ne delamo napak, ki so včasih lahko usodne. Kakor so tudi posamezne jeklenke namenjene za posamezen plin in jih v polnilnicah ne mešajo. Samo, če res veš kaj delaš in na lastno odgovornost, si lahko delaš adapterje, sicer pa raje uporabljaj to, kar je bilo na jeklenki ob izdelavi predvideno.
magnum357
Strokovnjak
Strokovnjak

Povprašaj

OdgovorNapisal/-a jurij » 9.7.2007 6:46

Sam bi n vašem mestu povprašal kolege iz firme, kjer jih proizvajajo.

http://www.ventili-ruse.si/

Lep dan želim, Jurij
jurij
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a SAJKO » 9.7.2007 11:17

Kuhinjski plin ima levi navoj, acetilen ga sploh nima, ostali imajo pa vsi enake! Zato sm pa s CO2 probal rezat, pa ni nikakor šlo! :oops: :oops:
SAJKO
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a PartyBoy » 9.7.2007 11:36

Kisik in acetilen imam doma, pa se mi zdi da sta navoja enaka, za co2 je pa tudi podoben če ne enak. Ni šlo pa vrjetn zato ker je kaljeno (po moje). Pa ne priporočam ti, da kakorkoli spreminjaš jeklenko oz. ventile.
PartyBoy
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov