Nisi napisal kateri letnik je motor ampak predvidevam, da je tip motorja AFN. Sicer to ni poglavitnega pomena ampak a imam z njim še nekaj več izkušenj saj sam vozim enakega.
Tudi jaz sem imel enake probleme.Motor včasih kar naekrat ni več potegnil, sploh ko sem ga hotel pognati nad 3000 vrtljajev, enostavno je nehal vleči in tudi črno pokadil. Po vseh "modrovanjih" o okvari LM sem nazadnje sam ugotovil, da je bil vzrok za motnje zelo z sajami zapacan sesalni kolektor.
Močno ti svetujem, da ga demontiraš in temeljito očistiš. Preveri tudi tesnost povezav na celotnem tlačnem vodu (od turbine - intercoolerja - sesalnega kolektorja), puščanje pritiska je večkrat vzroka za motnje. Preveri tudi delovanje podtlačnega regulatorja, ki regulira kot odpiranja lopatic turbine, včasih se zaradi zapacanosti zatakne lahko pa tudi pušča gumijasta cev preko katere je regulator reguliran. Regulator se nahaja spredaj pod sesalnim kolektorjem.
Ko boš vse to pregledal je včasih dobro za kakšno minuto odklopiti akumulator, da resetiraš krmilnik.
V kolikor zadeve ne boš rešil mi piši na
brcki@volja.net in če si iz savinjske lahko eventuelno priklopiva avto na diagnostiko. Uporabljam univerzalno diagnostiko "texa".
Upam, da sem ti pomagal saj vem kako na servisih, kjer velikokrat delajo neizkušeni vajenci in tudi nezainteresirani mehaniki, ki se v krmiljenje motorja bolj malo spoznajo, pametujejo saj delajo na servisu in tam že vejo kaj delajo. O cenah ure dela kaj šele priklopa na diagnostiko pa tako nimam besed...
Ura bi res bila vredna svojega denarja če ti avto res obdeluje strokovnjak ne pa nek vajenec, ki je ravno začel z učenjem....
Ne obupaj....