STROJNISTVO.com • Poglej temo - Naknadno vpisovanje parametrov v drawing

Naknadno vpisovanje parametrov v drawing

Hiter za učenje, enostaven za uporabo, celovita rešitev.

Moderator: -M-

Naknadno vpisovanje parametrov v drawing

OdgovorNapisal/-a mateka » 29.4.2013 19:11

Zanima me ukaz kako prekinem na začetku dela v drawing-u spraševanje glede string-a (yes no) itd ..., da bi te parametre popravljal naknadno. Prav tako mislim, da obstaja podoben ukaz na izhod iz proe-ja, ker me vedno sprašuje save section in moram vedno velikokrat klikati, da se spraševanje prekine... Hvala za odgovor.
mateka
Sodelavec
Sodelavec

Re: Naknadno vpisovanje parametrov v drawing

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 29.4.2013 21:52

Za parametre:
-teba jih je nataviti že v partu (lahko startpartu) in potem tudi, če ne bo tisti parameter izpolnjen, ne bo zahteval vpisa ob izdelavi risbe (doda se parametre z enakimi imeni kot so v formatu risbe, ob izdelavi novega parta se odpre okno kamor "vrednosti" teh parametrov vpišemo, lahko pa jih spreminjamo tudi naknadno...)

Za drugi del vprašanja pa nisem ravno prepričan kaj točno se pojavi, mogoče prilepite kakšen screen...
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 29.4.2013 22:16

save section
ja creo sprašuje vedno kaj želiš shraniti to moraš pa vedeti ti
to te pri zapirnju programa sprasuje za shranjevaje skic, ki si jih urejal v skicirki, jih lahko mirne duše preskočiš, nobene škode, ker so shranjene v .prt in se pri ponovni aktivaciji regenerirajo, GLAVNO JE DA SHRANIŠ .PRT, .ASM in .DRW, še to najvišji nivo je risba, ki shrani nižje nivoje: "vse živo"
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a mateka » 4.5.2013 21:48

Hvala za oba odgovora. Oboje mi je poznano, me pa zanima ali je možno, četudi ne vpišeš parametrov pri partu, s kakšno kombinacijo tipk (npr. ctrl+f ???) preskočiti spraševanja PROE-ja na začetku dela v drawing-u. In pa za drugi odgovor, torej se spraševanja po končanju dela z PROE-jem glede save section ni možno izogniti?
mateka
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a CADfreak » 4.5.2013 22:32

Pozdrava

Ko končaš z delom s Pro/E-jem / Wildfire-om / Creotom v tisto polje, ko te sprašuje po shranjevanju skic in vsega živega, vtipkaš enostavno "q" ali "Q" (seveda brez narekovjev), kar pomeni "quit". Spraševanje bo ponehalo in program se bo ustavil....

LP

Jože
CADfreak
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a mateka » 5.5.2013 7:33

Hvala za odgovor :D
mateka
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a R34p3r » 8.6.2014 23:19

Sicer malo pozno, ampak ni bilo podanega odgovora glede spraševanja o vpisu parametrov (ti pač klikaš String, kar je pravilno in pomeni pač tekst), ko odpreš risbo.
1. Če imaš vse pravilno nastavljeno, se pravi imena parametrov enaka v start partu kot v drawing formatu, tudi če parametrov v partu ne vpišeš, te v drawingu ne bo nič spraševalo, ampak bodo celice v tabeli pač prazne. In potem jih lahko kadarkoli naknadno vpišeš v partu ali v drawingu.
2. Problem se pojavi, če imaš nek importan part, kjer teh parametrov ni. In pri kreiranju drawinga tega parta, te seveda sprašuje za parametre. In potem klikaš String kot nor, ker parametrov na risbi je ponavadi vsaj 10. Tudi sam sem to dolgo časa počel.

Ampak zadnje čase pa spet delam na konfiguriranju nastavitev, in dobim kar nekaj dobrih idej.
In sicer je rešitev, da ustvariš še formate risb za importane parte, recimo a4_import.frm.
Edina sprememba, ki jo moraš naredit je to, da v vseh celicah tabele glave risbe izbrišeš parametre. Parametri se v formatih risb začnejo z znakom &.

Edina stvar, ki mene moti je to, da ProE/Creo vstavi presledek v prazne celice tabele. Sam sem to rešil tako, da sem v vsako celico vpisal X.
Drugače sem že ugotovil, da če v formatu ne klikaš na celico, da presledka ne ustvari. Ampak potem nastane problem, kako nastavit oblikovanje pisav.
Ena rešitev je z .dtl fajlom, ampak ne najdem nastavitve za sredinsko poravnavo po višini.
Pa tudi ne vem kako bi v tem primeru rešil težavo z več različnimi oblikovanji v eni tabeli.
R34p3r
Novinec
Novinec

Vrni se na ProEngineer Wildfire

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov