STROJNISTVO.com • Poglej temo - Creo 2 - ACAD import

Creo 2 - ACAD import

Hiter za učenje, enostaven za uporabo, celovita rešitev.

Moderator: -M-

Creo 2 - ACAD import

OdgovorNapisal/-a MartinD » 8.9.2015 11:35

Živjo.

Od kar sem začel uporabljati novejšo verzijo Creo 2, iz M070 sem prešel na M100, mi vnešene AutoCAD risbe v Part model ne prikazuje več. V primeru, da kliknem v Model Tree nanjo se ta prikaže vendar je zamudno iskanje vsake linije, kadar hočem narediti projekcijo v sketcher. Enako velja za elemente, ki jih zrišem sketch-u. Enostavno zginejo, kar se mi prej ni dogajalo.
Druga stvar, ki sem jo opazil: Ko imam nastavljeno, da so ravnine skrite in ko kliknem nanjo v Model tree se ta ne prikaže na modelu kot označena. Ponavadi se je.

Kopiral sem prejšnji config.pro file v novi instalacijski folder vendar mi še vedno ne deluje. Ima kdo še kakšno idejo?

Hvala za pomoč.
MartinD
Pripravnik
Pripravnik

Re: Creo 2 - ACAD import

OdgovorNapisal/-a areje » 8.9.2015 13:53

Živjo,
Si preveril, kako je z nastavitvami slojev oz. "layers"? Pred časom sem imel podobno težavo, ko mi kreiranih površin ni hotelo prikazati...ugotovil sem, da so bil skrite ("hide")
layer_tree.jpg
layer_tree.jpg (32.31 KiB) Videno 30975 krat
Lp, Anže
areje
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a MartinD » 9.9.2015 7:47

Ja. Pri layer-jih sem se že igral vendar brez uspeha.
Na začetku sem sumil nastavitve v config.pro datoteki, ampak sem to ensotavno prekopiral k novejši verziji in mi še vedno ne da rezultata, ki ga iščem.
MartinD
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a MartinD » 14.9.2015 8:08

FYI.

V primeru, da imam model prikazan kot Wireframe potem postanejo sketch-i in ACAD import-i vidni.
Deloma olajšan problem oz. produktivnost nekoliko zvišana. :D
MartinD
Pripravnik
Pripravnik

Vrni se na ProEngineer Wildfire

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov