STROJNISTVO.com • Poglej temo - Drawing BOOM Baloons

Drawing BOOM Baloons

Hiter za učenje, enostaven za uporabo, celovita rešitev.

Moderator: -M-

Drawing BOOM Baloons

OdgovorNapisal/-a gost1977 » 5.5.2006 13:00

Zdravo

Naredil sem drawing sestava bazena.In nato naredil boom balonse vse lepo in prav. Sedaj pa sem na sheet 2 dal posamezne parte, ki se tičejo določenega dobavitelja (naprimer vse pločevine) tako, da mi ne bo treba printat večje število risb. Sedaj bi pa na tem sheetu rad imel pozicije kosov kot so v assemblyu. Ročno jih sicer znam vpisati vendar assembly velikokrat kam dodajam in kaj dodam ali pobrišem in zato bi rad , da se ballonsi sami regenerirajo.

Hvala
gost1977
Sodelavec
Sodelavec

Kraj: CELJE

OdgovorNapisal/-a pubi2CV » 9.5.2006 13:37

Težka bo....če obstaja rešitev za to, bi tudi meni zelo prav prišla :wink:
LP
pubi2CV
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a TomJ » 10.5.2006 6:27

Ena od rešitev je, da k vsakemu kosu dodaš tekst (Create a Note) z vsebino npr. &POZICIJA, če imaš seveda številke posameznih kosov vodene pod imenom POZICIJA (Tree Columns). Pozoren bodi, da bo tekst imel vpliv samo na trenutno aktiven kos. Zato pred vsakim dodajanjem teksta aktiviraj ustrezen kos (File - Properties - Drawing Models - Set Model). Preostane ti še, da ta tekst pripneš na pripadajoči kos (Edit - Group - Relate to View). Če nato premikaš posamezne kose po risbi, se text vleče s seboj.
Na ta način lahko dodaš vsebino katere koli spremenljivke vodene v Tree Columns (imena partov, material ...).

Lp

Tom
TomJ
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a gost1977 » 11.5.2006 8:42

Zdravo!

Pogledal sem v kosovnico v kateri pisejo pozicije, ki bi jih rad imel na drugem sheetu. V tabeli mi pise &rpt.index vendar ko sem ustvaril nov note mi ni izpisalo številke. Prosim za idejo.
gost1977
Sodelavec
Sodelavec

Kraj: CELJE

OdgovorNapisal/-a tom1 » 12.5.2006 6:26

Pozdrav,

To se da naredit.

Je kombinacija poznavanja TABLE, ki jo uporabis kot osnovo za BOM Ballon, in vseh parametrov vznotraj prt ali asm. Lahko tudi s symbol.

Pri tabeli lahko uporabis se fix funkcijo, ker mi ni jasno, kako PRO uporabi vrstni red stevilk.
Osnovne tabele so ze v proju (auto_bom.tbl). Lahko uporabis tudi Symbol, ki ima vpisan parameter od objekta, kamor vezes symbol...

Parametri objektov:
prakticno vse, kar imas pod parametri lahko spravis na papir. Syntaksa je nekako
&parameter.asm.member. Rezerviran parameter je naprimer NAME.

UPDATE pa mi je problematicen. Ce spremenim tabelo, potem ponavadi zbrisem vse ballone in od zacetka.

Trenutno ne morem do PROja, tako da ti tocnih podatkov ne morem napisat. V ponedeljek.

Ne vem pa, KAKO PRO razporedi ballone v prvem koraku. Baraba jih razmece, kakor mu pase.

Ali kdo ve, kje se nastavi ´razporeditev´ Ballonov?

T
tom1
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a JurijK » 12.5.2006 14:15

Jaz mislim da je to vprašanje za Audax-ovo tehnično pomoč.

:lol: :lol:

"Se ne da"
JurijK
Novinec
Novinec

Vrni se na ProEngineer Wildfire

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost