STROJNISTVO.com • Poglej temo - Model roke

Model roke

Hiter za učenje, enostaven za uporabo, celovita rešitev.

Moderator: -M-

Model roke

OdgovorNapisal/-a valdo » 8.7.2008 17:03

Rabil bi model samo roke s prsti-clenki, ki se dajo premikati. Moral bi oblikovati razlicne oblike sake ki pritiska ali drzi dolocen predmet.
Moram narediti jasna in nedvoumna navodila kjer se jasno vidi kaj roka pocne. Dovolj bi tudi bilo ce obstaja kaj takega da se roka pokaze samo na risbi - drowingu.

Lp,V
valdo
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Izpust » 8.7.2008 17:16

Dynavox je pred kratkim pisal o temu, kako v njihovem sistemu avtomatsko izrišejo človeka in prilagodijo vse dele telesa glede na simulacijo funkcionalnosti delovnega mesta in ustrezne analize. Pa se usula toča kritike. Verjamem, da ne bo ničesar več napisal na to temo, ker tudi jaz ne bi več.
Izpust
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a valdo » 8.7.2008 17:36

Ja,ja saj izpust... ne vem kaj naj recem ...
spomnim se nekaj tega, je pa problem da pri tem eni toliko hvalijo dolocen softver da ... nebi komentiral.
Vprasanje sem postavil tu, ker pricakujem konkretne odgovore in razlicna razmisljanja, ce bi bila sila si sam skreiram roko (FAMILY TABLE) prste, sfericne clenke, tockovno povezane da jih lahko poljubo zgibam itd itd
Imam tudi human libray, stvari so mi dokaj znane , obstaj tudi modul za poenostavljeno risanje reezrvnih delov in tam mislim da bi se dala najti uporabna stvar, ne da se mi veliko krat prestavljati celega cloveka po modelu.
Preprican sem da so tu ljudi ki to obvladajo z dosti manj muke, pricakujem odgovore takih ki zelijo pomagati.

Brez zamere, ku.enja kaj pa zmore kateri softver pa imam cez glavo saj delodajalec ne bo letel zaradi takih malenkosti kupovat takoj drugi softver, treba je pac delati s tistim kaj imas tu pa tam pa ce kaj zves novega kaj ti olajsa delo ali pa si sposodis od drugje je zelo vredu.

Lp,v
valdo
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a gregors2 » 9.7.2008 9:17

Tole je ena od možnih rešitev.

1. V programu za 3D generiranje človeka narediš roko v željenem položaju: makehuman

2. Model uvoziš v Blender kjer izrežeš roko in jo izvoziš v obj (Wavefront) formatu: blender3d

3. Izvoženo roko odpreš v proE-ju

Pri drugem koraku lahko še malo popraviš model, nastaviš gostoto mreže...

Še nekaj slikic:
1. postavljanje roke: makehuman

Slika

2. Popravljanje modela roke v Blenderju

Slika

3. Odprta roka v ProE-ju

Slika
gregors2
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a valdo » 9.7.2008 9:20

Hvala da si se potrudil z detaljnim opisom in odgovorom, bom verjetno ponucal ker je model zelo realen.
Lp,V
valdo
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a valdo » 10.7.2008 7:28

Primer kako naj bi zgledal koncni izdelek

Slika
valdo
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na ProEngineer Wildfire

Kdo je na strani