STROJNISTVO.com • Poglej temo - Restayle

Restayle

Hiter za učenje, enostaven za uporabo, celovita rešitev.

Moderator: -M-

Restayle

OdgovorNapisal/-a gost » 28.1.2004 12:37

Pozdravljeni!!

Ali kdo od vas ve kakšen je modul Restyle in v kateri aplikaciji PROe se nahaja.
Sicer ne vem če se mu ravno tako reče vendar je to modul za povezovanje množic točk v prostoru čez katere lahko povežemo površino.

lp
gost

OdgovorNapisal/-a zupi » 28.1.2004 16:18

Živjo!
Sej ne vem, mogoče mislš style tool. Tu se povezuje območja med štirimi oziroma tremi krivuljami... Ta se nahaja v standardni aplikaciji pod insert (2001 in Wildfire).
LP
I wish I was a messenger and all the news was good.
zupi
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a marjan » 29.1.2004 8:35

Pozdravljen,

to omogočasta dve aplikaciji in sicer:
i) Pro/Scantools (iz oblaka točk naredi površino)
ii) ISDX (to pa je to, kar je omenil že Zupi)

Če pa ti bo ratalo kaj naredit s Pro/Scantools se javi, ker
jaz sem že nekaj probal pa nisem bil preveč zadovoljen
z rezultati :cry:

Lp
Marjan
marjan
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Gost » 25.2.2004 15:55

Restyle je namenjen, da čez množico točk narediš površino. Ta je lahko analitična in po želji bolj ali manj aproksimira točke, lahko pa je poljubna oz. več površin, ki se poljubno natančno prilegajo točkam. Površine so matematično netrimane in popolnoma prilegajoče se druga drugi, zato iz njih enostavno dobiš solid. Delaš lahko tudi ofsete oblaka točk (za približno debelino stene), točke filtriraš, brišeš šum, ki je nastal pri meritvi ipd. Zelo uporaben modul za tiste, ki morajo iz oblaka točk narediti asociativen parametrični model.
Gost

OdgovorNapisal/-a marjan » 25.2.2004 19:39

gost nad mano:
kaj mi lahko poveš kje bi lahko dobil en res dober tutorial za restyle (predvsem kako iz oblaka točk narediti geometrijo). Tisti help ki pride zraven mi ne pomaga kaj dosti - žal:(
Za koristno pomoč pade najmanj runda :D

Lp
Marjan
marjan
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Gost » 9.3.2004 9:32

Marjan,

Saj vem, da je boljše brati iz knjige in se naučiti, bojim pa se, da nisem zasledil nobenega tutoriala na temo Restyle. Sicer pa ni sama aplikacija nič posebnega. Edina stvar, na katero bi te opozoril je, da pri lepljenju površine na oblak točk uporabljaš dovolj visoko stopnjo polinoma za površino (naj te ne bo strah napisati pri kakšni organski obliki številko 50). Wildfire 2.0 bo imel tudi avtomatsko generiranje mreže patchev in po ročni ureditvi (malo po filingu) dobiš res dobre rezultate.

Sorry.
Gost

OdgovorNapisal/-a marjan » 9.3.2004 10:00

Najlepša hvala za pomoč. Izgleda, da res ni dobrega tutoriala, ker sem
že sam iskal in nič pametnega našel :(
Bem runda pa selih pade, samo oglasi se kaj ;)

Lp
Marjan
marjan
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na ProEngineer Wildfire

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov