STROJNISTVO.com • Poglej temo - Odpiranje risbe in potem modela

Odpiranje risbe in potem modela

Hiter za učenje, enostaven za uporabo, celovita rešitev.

Moderator: -M-

Odpiranje risbe in potem modela

OdgovorNapisal/-a maxs » 13.10.2008 8:16

Ali s da risbo, če ni v isti mapi, kot je model odpreti?

Kajti, če imam risbo in model v isti mapi lahko odprem najprej risbo in potem še model. Če nista v isti mapi pa javi da model ni naložen.

Se da tu kaj nrediti ali to pač tako je.

Hvala LP
maxs
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a valdo » 13.10.2008 8:25

Saj si napisal odgovor, cer ni v isti mapi ne gre.
Vedno ti odpre model pred risbo samo da ga ti ne vidis na monitorju, poglej v insešon pa boš videl da je to tako.

Lp,V

P.S. Napisi searcf file pa bo slo tudi ce ni modela v isti mapi, v search fileu mu napises pot
valdo
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 13.10.2008 11:24

problem odpiranja datotek so poti v datoteki search.pro, če s vse poti takšne kot je treba z odpiranjem ne sme biti težav
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a maxs » 13.10.2008 12:22

sem naredil search.pro datoteko pa očitno nena funkcionira.

kaj za datoteko search.pro je treba kaj nastavit v datoteki config.pro ali jo dam samo v tisto mapo zraven config.pro in mora zaznati.

Ker v datoteki config.pro nisem našel, da bi lahko kje nastavil pot do datoteke search.pro

Oziroma kakšen je sploh pravilen postopek ustvarjanja datoteke search.pro.

imam programa search_pro_maneger in search_pro_generator

Pa mogoče čist na kratko če lahko poveste, v čem je finta ker očitno nekaj nisem vredi naredil.

hvala
maxs
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a valdo » 13.10.2008 12:29

Ja moras jo prebrati, ko jo napises. To pomeni shranis jo pac tam pri risbi ali kje hoces in potem ko jo rabis jo preberes:gres na TOOLS-->pa cisto spodaj Options in takrat bi moral videti ta search file pokazes na njega pa aplay ali kaj takega zelene lucke ugasnejo in ga prebere, prebere poti do direktorijev katere si mu napisal.
TAkrat bi moral odpreti risbo.

LP,V
valdo
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 13.10.2008 12:31

ja v config.pro navedi vse search.pro datoteke, lahko jih imaš več, ki naj jih proe pri startu prebere in si zapomni poti mape in datotek, a ti nisem poslal vzorec ene in druge datoteke. config in search datoteki naj bosta - bodo v mapi kamor se zaganja proe ni pa nujno, ker mu daš v config.pro pot kje naj bere search.pro datoteke.
toliko
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a maxs » 13.10.2008 13:09

Tako ja pa smo uredili, dela ko novo.

Hvala za trud

Lep pozdrav
maxs
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a maxs » 13.10.2008 13:33

Ja in sedaj sem nastavil poti in ker je v teh mapah po katerih išče več delov z istim imenom mi seveda ProE odpre vse te dela tudi v tistem oknu ki jih nebi rabil in imam pol tri dele namesto samo enega.

Ja ampak to je verjetno moja krivda ker sem enaka imena dodelil različnim modelom ki pa so v teh mapah po katerih išče.

In seveda on prepozna ime in ker so tri enaka imena pač vse tri odpre, ja jeba vem za drugič.

LP
maxs
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a maxs » 13.10.2008 13:50

Sem slišal da obstaja neki programček za brisanje starih shranjenih datotek, torej da izbriše vse stare verzije shranjevanja in pusti samo zadnjo shranjeno verzijo.

Če ma keri se priporočam, če stavr deluje , da nebom izbrisal še česa drugega.

LP
maxs
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a gregors2 » 13.10.2008 16:26

V samem ProE-ju je ukaz purge, ki pobriše stare verzije. Ukaz je potrebno izvršiti v ukazni vrstici. "Window->Open System Window" - pokaže ukazno okno, kjer z ukazom purge počistiš stare verzije.

Sam purge je bolj za silo uporaben. Boljši je spurge.exe, ki se nahaja v audax\tools mapi. Ta nudi malo več možnosti. Na internetu se ga da najti pod imenom "spekan purge".

Kar se tiče uporabe sta pa oba zanesljiva, tako da jih lahko brez skrbi uporabljaš. Sam uporabljam ukaz spurge po končanem modeliranju, ko gre projekt v arhiv.
gregors2
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a maxs » 13.10.2008 16:59

Ja zadeva funkcionira

hvala
maxs
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na ProEngineer Wildfire

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov